1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Bijzonder: deze vrouw bevalt van eeneiige vierling!

  Gepubliceerd op: 5-25-2020Bewerkt op: 5-25-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-25-2020Bewerkt op: 5-25-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Moet je je eens voorstellen: niet een, twee, drie maar viér identieke zonen in een keer op de wereld zetten! Het overkwam Jenny Marr (34) in de Verenigde Staten. Zo’n zwangerschap overkomt maar 1 op de 15 miljoen mensen, dus het is behoorlijk bijzonder!

  Vier identieke broers

  De vierling zijn jongetjes en luisteren naar de namen Harrison, Hardy, Hudson en Henry. Dat is dus gelijk een huis vol!

  Jenny en haar man Chris (35) hadden eigenlijk maar een wens: één kindje krijgen. Dat werden er dus wat meer!Toen bij de echo bleek dat het er vier waren, vielen ze ook allebei bijna van hun stoel. Chris viel zelfs letterlijk flauw van de schrik! De twee waren overweldigd waarna de tranen van vreugde (en angst) snel volgden.

  Medisch wonder

  Dit was niet zomaar een zwangerschap, maar een waar medisch wonder. Het komt maar bij 1 op de 15 miljoen voor! Dit komt voor wanneer een bevruchte eicel zich drie keer splitst, wat ook wel monozygote wordt genoemd. Het dragen van een vierling gaat gepaard met risico’s op verhoogde bloeddruk, zwangerschapsdiabetes en andere problemen. Het lichaam is simpelweg niet gemaakt om 4 baby’s te dragen, wat het riskant maakt voor zowel moeder als baby’s.

  Zoveel baby’s in een baarmoeder moeten immers ook een placenta delen, wat het risico op ongelijke verdeling van de bloedstroom verhoogt. Maar gelukkig kwamen deze 4 baby’s allemaal gezond ter wereld!

  Vierling van Jenny

  Bron: Facebook

  Klein maar gezond

  Uiteraard kwam de vierling een stuk kleiner ter wereld dan andere baby’s. Dit gebeurde op 15 maart met 28 weken zwangerschap. De kleinste baby woog maar 900 gram, maar allemaal bleken ze sterk en gezond gezond om geen zuurstofondersteuning nodig te hebben. Na een paar weken mochten ze weer naar huis!

  Wat een verhaal en wat een wonder! Hoe zou jij reageren als je erachter zou komen dat je zwanger bent van een meerling?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard