Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyVoeding7x zomerse babyhapjes

7x zomerse babyhapjes

ZP® - Magazine

, 17 mei 2021 05:14Laatste update op: 1 juni 2022 16:44

De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent veel frisse zomerse fruit- en groentehapjes voor de baby’s! In de zomer wordt een fris, hydraterend prakje vaak extra gewaardeerd door baby’s tijdens het warme weer. De volgende zomerse babyhapjes zullen ongetwijfeld in de smaak vallen.

Fruit- en groentehapjes voor de zomer

Tussen de 4 en 6 maanden is je baby klaar voor zijn eerste hapje met groente of fruit. Je kunt gaan voor babyhapjes uit een potje, maar het is veel leuker én lekkerder om zelf aan de slag te gaan met fruit en groente uit het seizoen om zo een heerlijk hapje voor je baby te maken. Zo komt je baby in aanraking met nieuwe smaken en de lekkerste combinaties. De volgende babyhapjes zijn in het bijzonder geschikt voor de warmere dagen. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal in een ijsvormpje gieten, invriezen en als ijsje aanbieden als het echt warm is!

 1. Frambozen, banaan en mango

Klinkt deze zomerse combinatie niet heerlijk? De framboos geeft een herkenbare, frisse smaak, en je baby krijgt er veel antioxidanten mee binnen. Wat banaan en mango erbij voor het zoete, en klaar!

 1. Zomerbietjes stamppot

Een heerlijke zomerse groente is het zomerbietje. Hiermee kun je een gezonde maaltijd voor je baby bereiden. Dat doe je met zo’n 2 rode bietjes, die je eerst schoonborstelt onder de kraan. Kook ze vervolgens heel (met schil) in kokend water gedurende 15 minuten, eventueel met wat aardappelen. Haal vervolgens de schil van de bietjes af en stamp alles fijn tot een heerlijk stamppotje.

 1. Appel en perzik

Een licht fruithapje met appel en perzik is zelfs geschikt als allereerste fruithapje. Lekker fris, ook voor jouzelf door de yoghurt! Kook of stoom de perzik en appel in een pannetje of stoomapparaat, even laten afkoelen, pureren en klaar!

 1. Courgette, appel, blauwe bessen en spinazie

Wil je je kindje graag wat meer groente laten eten, maar is je baby er nog niet helemaal weg van zonder een zoete fruitsmaak? Dan is deze combinatie een goede keus! Je kindje zal hierbij vooral de appel en blauwe bessen proeven, maar ook spinazie en courgette binnenkrijgen. Stoom of kook de appel en courgette even samen en pureer ze samen met de rauwe (goed gewassen) spinazie en blauwe bessen.

 1. Erwten, broccoli en munt

Nog zo’n heerlijk groentehapje met een zomerse twist. De munt geeft het een ontzettende frisse smaak. Kook de erwten en broccoli gaar en pureer het samen met de munt.

 1. Watermeloen, papaya en mango

Wie krijgt er geen tropische gevoelens bij deze combinatie?! Dit hapje is ultiem verfrissend met de vochtrijke watermeloen, tropische papaya en zoete, vezelrijke mango. Ideaal voor op een warme dag!

 1. Komkommer, kokoswater en cantaloupe meloen

Oeh! Weer zo’n verfrissende, hydraterende combinatie. Eigenlijk kan je dit beter maken in een drink-vorm en het aan het kindje geven uit een drinkfles. Deze combinatie valt gegarandeerd in de smaak, en het zit vol voedingsstoffen.

Op zoek naar een fijne babyhapjes blender? Hier kun je verschillende top exemplarenvinden!

Plaats een reactie

(0)
user-image
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard