1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kinderopvang: straks ook voor mij en mijn kind?

  Gepubliceerd op: 7-14-2017Bewerkt op: 2-29-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-14-2017Bewerkt op: 2-29-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Ellen Buschman – De Ouderacademie
  Je bent misschien eindelijk zwanger en superblij óf geschrokken en verrast door de zwangerschap. De voorbereiding zal dan verschillend zijn; de groei van de baby in je buik, de veranderingen aan je lichaam, het is er allemaal al en confronteert je dagelijks met het spannende feit dat er veel gaat veranderen in je leven.

  Hoe moet het als ik na mijn verlof weer ga werken?

  Je zou als partners kunnen afspreken dat je tijdelijk allebei minder werkt en je samen thuis voor het kind zorgt. Of je vraagt een familielid of vriend/vriendin om op te passen op de dagen dat je werkt.

  Of je kiest net als veel andere ouders voor kinderopvang in een kinderdagverblijf. In Nederland is de kinderopvang over het algemeen van een kwalitatief hoog niveau. Er zijn door de overheid veel regels opgesteld waaraan zij zich moeten houden. Deze hebben natuurlijk vooral te maken met de fysieke veiligheid, maar ook met het welbevinden en de emotionele veiligheid van je kind.

  Kind-volg-systeem

  Je kind wordt er door deskundig opgeleide pedagogisch medewerkers verzorgd en wordt gestimuleerd in de ontwikkeling. Er zijn zoveel mogelijk vaste medewerkers met wie afspraken worden gemaakt over hoe ze je kindje zullen verzorgen. Je kunt dan ook zelf aangeven wanneer je wilt dat je kindje slaapt en eet, etc. Ze rapporteren over de ontwikkeling van je kind en verwerken dit in een kind-volg-systeem, zodat de belangrijkste informatie over je kind na de eerste vier jaar kan worden overgedragen aan de basisschool van je keuze.

  Je kent vast wel iemand die zijn of haar kind ook heeft geplaatst bij een kinderdagverblijf. Vraag hem of haar of je een keer mee kunt gaan bij het brengen of ophalen van het kind, zodat je de sfeer kunt proeven, voordat je over een tijdje echte beslissingen moet gaan nemen.

  Ben er op tijd bij!

  Het lijkt misschien nu nog ver weg, maar goed nadenken en keuzes maken is al snel nodig. Je doet er goed aan je bij de keuze voor de kinderopvang tijdig in te schrijven om ten tijde van de gewenste plaatsing van je kind ook daadwerkelijk een plaats te kunnen verkrijgen. Zeker nu er weer wachtlijsten ontstaan.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard