1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Ellen Buschman – De Ouderacademie

  Gepubliceerd op: 7-14-2017Bewerkt op: 11-30-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-14-2017Bewerkt op: 11-30-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Ellen Buschman, ik ben opgeleid als psycholoog en bedrijfskundige en ik heb samen met mijn man 2 kinderen. Ik ben ruim 17 jaar werkzaam als leidinggevende in de kinderopvang. Nu als directeur van het kinderdagverblijf van de Universiteit Leiden.

  Ik heb in al die jaren honderden aanstaande en kersverse ouderparen ontmoet en begeleid tijdens mijn werk in de kinderopvang. Naast mijn werk als directeur heb ik ook mijn eigen bedrijf De Ouderacademie opgericht.

  Aanbod

  De Ouderacademie biedt o.a. Het negen maanden programma aan voor zwangeren. In dit onlineprogramma werken we aan de balans van jou als (aanstaande) ouder zodat je in staat bent om een stabiel en krachtig ouderteam te bouwen voor je gezin. Het programma is een investering in jezelf, je relatie en je kind(eren). Maak van ouderschap je levenswerk.

  Ouderacademie begeleidt jou

  Ouderschap is namelijk meer dan opvoeden alleen. Het krijgen van een kind is een ingrijpende gebeurtenis. Als je een kind krijgt, verandert er veel. Denk hierbij aan jullie partnerschap, de balans tussen werk en gezin, het runnen van een huishouden, je sociale contacten en je financiële situatie. De Ouderacademie begeleidt jou, of jullie samen, bij de voorbereiding op het ouderschap. Wat staat jou/jullie straks te wachten? Over welke dingen moet je nadenken voordat jullie kindje er straks is? En het is heel verstandig om dit nu te doen, omdat je hier straks gewoonweg de tijd niet meer voor hebt. Veel aanstaande ouders gaan er in alle drukte van “regeldingen en afvinklijstjes” aan voorbij dat hun relatie straks verandert.

  De Ouderacademie is ervan overtuigd dat als ouders lekker in hun vel zitten dit van invloed is op de kwaliteit van het opvoeden. Dit is weer van invloed op het welzijn van de kinderen. Onderzoek laat zien dat ouders het ouderschap als positiever en makkelijker ervaren als ze voorbereid zijn. Dat komt hun eigen welzijn en de ontwikkeling van het kind ten goede. Positief ouderschap gaat vooraf aan positief opvoeden. Het is bewezen dat kinderen zich beter ontwikkelen als ouders lekker in hun vel zitten.

  Meer informatie vind je op www.ouderacademie.nll

  De Ouderacademie

  Vestigingsplaats: Leiden
  Website: www.ouderacademie.nl
  Telefoonnummer: 06 -421 400 71
  E-mailadres: info@ouderacademie.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard