1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Voorleesverhalen over het coronavirus

  Gepubliceerd op: 4-1-2020Bewerkt op: 1-5-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-1-2020Bewerkt op: 1-5-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De huidige situatie met het coronavirus kan veel vragen oproepen bij je kind. Het is goed voor te stellen dat je vragen hebt bij hoe je deze situatie nu het beste kunt uitleggen aan je kindje. Voorleesverhalen uit het de boeken ‘’Ilona Corona’’ en ‘’Noor en het coronavirus’’ zouden hierbij kunnen helpen!

  Coronavirus uitleggen aan kinderen met voorleesboek

  Voor volwassenen kan deze situatie met corona al beangstigend en benauwend zijn, laat staan voor kinderen. Veel ouders vragen zich dan ook af hoe je met je kind over het coronavirus kunt praten. Je wilt je kinderen natuurlijk geen angst aanpraten, maar je wilt wel dat ze een beeld hebben van de situatie en vrede met de thuisisolatie hebben.

  Voor ouders die moeite hebben met het uitleggen van de coronacrisis aan hun kind, zijn er nu de boeken ‘’Ilona Corona’’ en ‘’Noor en het coronavirus’’ uitgebracht.

  Ilona corona

  Het boek Ilona Corona door pedagoog Claire Martens, is gemaakt voor de kleinsten om een beknopte uitleg te bieden over het coronavirus en de situatie daaromheen. Dit wordt gedaan met veel mooie tekeningen, vanuit de fantasie van het kind. Het verhaal is geschreven in rijmvorm, met motivatie aan kinderen om hun handen te blijven wassen. Je kunt het boekje hier in pdf-bestand downloaden om er meteen gebruik van te maken!

  Noor en het coronavirus

  Noor en het coronavirus is een boekje gemaakt door Monique Kerpen en Mieke Linssen. Een voorleesverhaal voor kinderen waarin de meest gestelde vragen van kinderen worden besproken: Waarom moet Noor zo vaak handen wassen? Kan ze nog samen spelen met vriendjes? Waarom zijn papa en mama opeens zoveel thuis? En wat is een virus eigenlijk? In dit verhaal kunnen kinderen zich gemakkelijk identificeren en dus gemakkelijker de situatie met het coronavirus begrijpen en accepteren. Ook komen er instructies in voor over hoe het virus tegen te gaan en over hoe veilig te spelen met vriendjes. Je kunt het voorleesverhaal van Noor en coronavirus hier in pdf-bestand downloaden.

  Bron: kinderopvangtotaal.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard