1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 29 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je peuter is alweer (bijna) 2,5 jaar. Het derde levensjaar al op de helft! De kleine dondersteen is inmiddels flink aan het babbelen over van alles en nog wat en praat het liefste de hele dag door met je over belangrijke en minder belangrijke dingen. Alles wil hij graag ‘zelluf doen’, en dat zie je terug in zijn zelfstandigheid. Wil je peuter graag zelf zijn tanden poetsen? Laat het vooral toe, maar vergeet niet na te poetsen en de kiezen goed mee te nemen nadat je kleine ‘klaar’ is.

  Peuter 29 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 29 maanden

  In deze periode is je peuter van 2 jaar als een kleine ontdekkingsreiziger die op verkenning gaat in de wereld van beweging. Ze willen alles 'zelluf doen', zoals ze zo schattig kunnen zeggen. De term "zelfstandigheid" krijgt een hele nieuwe dimensie, want je peuter wil nu alles in eigen handen nemen. Van hun favoriete speelgoed oppakken tot zichzelf aankleden (ach ja, dat kan soms een hilarisch schouwspel zijn!).

  Een dagelijkse activiteit die nu een avontuur kan worden, is tandjes poetsen. Geef je peuter een zachte tandenborstel en laat ze 'zelluf doen'. Natuurlijk is wat extra hulp nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat die kleine tandjes goed worden gepoetst.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 29 maanden

  Wat betreft mentale en emotionele ontwikkeling, kunnen tweejarige peuters op deze leeftijd echte persoonlijkheden beginnen te vertonen. Je zult misschien merken dat je peuter steeds beter in staat is om hun gevoelens te uiten, zelfs als ze soms niet precies de juiste woorden kunnen vinden. Dat kan soms leiden tot hilarische uitspraken of onverwachte uitbarstingen van emoties.

  De wereld wordt steeds interessanter voor je peuter, en ze willen alles begrijpen. Van het waarom de lucht blauw is tot waarom de hond blaft, hun nieuwsgierigheid is grenzeloos. Dit is een geweldige tijd om hun leergierigheid aan te moedigen door samen te lezen, te verkennen en te spelen.

  Jij en je peuter van 29 maanden

  Nu je peuter van 2 jaar een eigen wil en persoonlijkheid ontwikkelt, is het belangrijk om een sterke band te behouden en samen plezier te maken. Knutselen kan een geweldige manier zijn om de creativiteit van je peuter te stimuleren. Geef ze kleurpotloden, papier en stickers, en laat hun verbeelding de vrije loop.

  Zet eens wat vrolijke muziek op en dans samen door de woonkamer. Peuters houden van bewegen en zullen het geweldig vinden om hun energie kwijt te kunnen. Stimuleer de verbeelding van je peuter door verhalen te verzinnen. Vraag hen om je te helpen met het verzinnen van personages en situaties.

  Sparen en verzekeringen

  Je hebt inmiddels een druk gezinsleven. Heb je nog nagedacht over sparen voor je kind(eren) of een geschikte aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inboedelverzekering? Kinderen brengen een hoop geluk, maar ook een hoop geregel met zich mee. Misschien wil je wat geld sparen, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kan doen. Of weet je niet of jouw verzekeringen wel de juiste dekkingen hebben. Heb je hier hulp bij nodig? Tip: Wij hebben een afspraak met onze partner Certius dat ze je een gratis verzekerings-check! kunnen geven als je wil. Dan denken ze met je mee rondom sparen en bekijken ze bij je verzekeringen of je dekkingen goed staan, of je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard