1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 18 maanden oud

  Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je kleine dreumes is nu 18 maanden oud, anderhalf jaar! Dat betekent weer een nieuwe mijlpaal in zijn of haar jonge leven. In deze fase van de dreumestijd maken ze enorme stappen in hun fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling.

  Dreumes 18 maanden, anderhalf jaar

  Je kind leert steeds beter zelfstandig lopen, maar zelfstandig evenwicht houden is vaak nog een proces van vallen opstaan. Moedig je kind vooral aan met veel complimenten en applaus als hij al een eindje evenwichtig rent. Omdat je kindje zich steeds meer bewust wordt van zijn individualiteit, wil hij álles zelf proberen. Dat betekent ook dat hij zijn sokken iets vaker uit zal trekken dan dat jij misschien graag zou zien. Een beetje vervelend, maar moedig je kind toch aan, want vanuit hier leert je kind zichzelf straks volledig uitkleden!

  Fysieke ontwikkeling dreumes 18 maanden

  Je zult merken dat de fysieke ontwikkeling van je dreumes in een stroomversnelling zit. Ze kunnen nu misschien al zelfstandig rondlopen, en hun motorische vaardigheden worden met de dag beter. Het is een goed moment om de schoenmaat van je dreumes te controleren. Hun voetjes groeien snel, en goed passende schoenen zijn essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Ga samen winkelen voor schattige en comfortabele schoentjes.

  Neem je dreumes regelmatig mee naar buiten voor wandelingen in het park of op het strand. Laat ze de wereld verkennen en ontdekken. Dit helpt niet alleen bij hun lichamelijke ontwikkeling maar ook bij hun begrip van de omgeving. Geef je dreumes speelgoed dat hun fijne motoriek stimuleert, zoals stapelblokken, puzzels of kleurpotloden en papier. Dit helpt hen om hun hand-oogcoördinatie te verbeteren.

  Mentale en emotionele ontwikkeling dreumes van 18 maanden

  Dreumesen van anderhalf jaar maken nog altijd vooruitgang in hun begrip van de wereld en hun emoties. Je peuter begint misschien eenvoudige woorden te zeggen en begrijpt steeds meer van wat je zegt. Moedig hun taalontwikkeling aan door met hen te praten, voor te lezen en liedjes te zingen.

  Dreumesen kunnen soms koppig en temperamentvol zijn. Dit is normaal. Leer ze langzaam omgaan met hun emoties door rustig te blijven en hen te helpen woorden te vinden voor wat ze voelen. Ze beginnen te begrijpen wat delen betekent, hoewel dit nog steeds een uitdaging kan zijn. Speel samen met andere kinderen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

  Jij en je dreumes van 18 maanden

  Laat je dreumes van 1 jaar en 6 maanden eens helpen in de keuken (natuurlijk onder toezicht). Ze vinden het geweldig om te roeren, groenten te wassen en te proeven wat ze hebben gemaakt. Of zet gezellig muziek aan en dans samen door de woonkamer. Het is een geweldige manier om energie kwijt te raken en te lachen.

  Ga samen naar de speeltuin, maak een natuurwandeling, of ga op zoek naar mooie stenen in de tuin. Buitenactiviteiten zijn geweldig om hun zintuigen te prikkelen. Spelen met water is uiteraard ook altijd een hit!

  Of breng een bezoekje aan de bibliotheek en kies samen boekjes uit om voor te lezen. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling maar ook de liefde voor boeken.

  Kortom, de dreumesfase 1 jaar en 6 maanden is een opwindende tijd vol groei en ontdekkingen. Vergeet niet te genieten van elk moment samen met je kleine avonturier. Hun ontwikkeling gaat snel, en voor je het weet, zijn ze weer een stapje verder. Veel plezier!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard