1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Elise bevalt van tweeling tijdens coronacrisis en brengt kraamtijd door in thuisisolatie

  Gepubliceerd op: 3-20-2020Bewerkt op: 5-9-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-20-2020Bewerkt op: 5-9-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het coronavirus zorgt ervoor dat de bevalling anders loopt dan normaal. Er zijn strengere maatregelen waardoor bijvoorbeeld maar één persoon bij de bevalling aanwezig mag zijn. Ook wordt kraambezoek afgeraden, waardoor de kraamtijd niet is wat je van tevoren had gedacht. Ook bij Elise Boers (34) en haar vriend Wouter Peelen (33) is dit het geval. Zij zitten samen met hun tweeling van één maand oud in zelfisolatie. “Dit is niet hoe we ons de kraamtijd hadden voorgesteld.”

  Geboorte tweeling

  De tweeling, Wolf & Luca, kwam op 19 februari ter wereld. Waar je na een geboorte overspoeld wordt met bezoek, loopt dit toch even anders. “Je wil juist dat er mensen langskomen om ze te komen bewonderen, we zijn namelijk zo trots. Maar dat kan nu helaas niet. Oma kan niet even langskomen om de tweeling te ontmoeten en ze vast te houden. De eerste ontmoeting moest via FaceTime en dat is heel erg jammer”, zegt Elise.

  Prematuur en zorgen

  De tweeling werd met 36,5 weken geboren, wat betekent dat ze na de geboorte prematuur waren. Het feit dat ze prematuur waren en het coronavirus op de loer lag, baarde het stel zorgen. “Ze waren al erg kwetsbaar, wij dachten: wat als zij het coronavirus krijgen?”

  Keuze voor thuisisolatie

  Elise en Wouter gaven bij de huisarts aan dat zij zich zorgen maakten. “De huisarts gaf aan dat er nog niet veel bekend was over de risico’s. Ze gaf het advies om even geen fysiek contact te hebben met anderen, dus ook niet onze ouders.”

  Al twee weken in thuisisolatie

  Elise en haar vriend Wouter zitten al sinds 4 maart in thuisisolatie. Het plan was in eerste instantie om dit voor twee weken te doen, maar het lijkt erop dat ze deze periode gaan verlengen. “Ik wil zo min mogelijk risico lopen. Door de bevalling heb ik een verminderde weerstand en slaap ik slecht”, aldus Elise. Ze deelt veel over haar ervaringen op haar Instagram.

  Het is even niet anders

  Elise baalt van de situatie, maar legt zich erbij neer. De boodschappen worden bezorgd en familieleden brengen regelmatig avondeten. “Wanneer de tweeling slaapt, gaan wij Netflixen, een putje Rummikub of een work-out in de tuin.”

  Oproep: zwanger of bevallen en in thuisisolatie?

  Zit jij momenteel in thuisisolatie en ben je zwanger, kan je ieder moment bevallen of zit je momenteel in de kraamtijd? En wil je je verhaal delen? Mail dan naar content@zwangerenportaal.nl.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard