1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Waarom moet je een fopspeen elke 4-6 weken vervangen?

  Gepubliceerd op: 2-2-2024Bewerkt op: 2-2-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-2-2024Bewerkt op: 2-2-2024
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Speenwinkel
  Spenen van merken als BIBS en Frigg staan bekend om hun kwaliteit en veiligheid, wat essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van je baby. Als ouder ben je natuurlijk altijd op zoek naar het beste voor je kindje, en dit geldt ook zeker voor de keuze van fopspenen. Je wilt niet alleen een veilige speen aanschaffen, maar deze ook veilig blijven gebruiken. Daarom is het van groot belang om de fopspeen regelmatig te controleren en deze elke 4-6 weken te vervangen.

  Vervangen van fopspeen

  Het maakt niet uit of je nu een klassieke ronde speen, een anatomische (orthodontische) speen, of een symmetrische speen hebt - ze hebben allemaal een gemiddelde levensduur van 4-6 weken. Dit frequente vervangen is nodig omdat de speen door het gebruik en de zuigkracht van je baby kan veranderen. Zo kan de speen groter worden, wat potentieel onveilig kan zijn en negatieve gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van het mondje. Het kan ook lastig zijn om je kindje terug te laten wennen aan de correcte maat nadat hij of zij te lang een uitgezet speentje heeft gebruikt.

  Daarnaast is hygiëne een cruciaal aspect: regelmatige vervanging helpt om een schoon en hygiënisch product te garanderen. Het is immers belangrijk om te bedenken dat het materiaal van de speen na veelvuldig gebruik achteruit gaat. Door je aan deze richtlijn te houden, zorg je ervoor dat je baby altijd een veilige en hygiënische speen gebruikt, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van je kindje en zorgt voor gemoedsrust voor jou als ouder.

  Blijf de speen controleren

  Het is erg belangrijk om de fopspeen tijdig te vervangen maar ook om deze regelmatig te controleren op zwakke plekken, scheurtjes of bijtsporen. Het kan 4 tot 6 weken duren voordat de speen aan vervanging toe is, maar soms zelfs eerder. Dit hangt natuurlijk af van hoe vaak de speen wordt gebruikt en van het zuiggedrag van jouw kleintje. Wacht dus niet 4 tot 6 weken met het controleren van de speen. Kom je tijdens het controleren beschadigingen tegen, vervang dan het speentje onmiddellijk.

  Direct naar de fijnste fopspenen en speenaccessoires

  Help, mijn kindje bijt in de fopspeen!

  Komen de tandjes van jouw kindje door en bijt hij of zij veel in de fopspeen? Dan is het goed om je kindje stap voor stap van de fopspeen te laten ontwennen. Een bijtring is in dit geval een heel goed alternatief. Ook is het dan extra belangrijk om de speen vaker en grondiger te controleren.

  Hygiëne

  Het is belangrijk om de speen regelmatig schoon te maken. Een schone speen voorkomt infecties en beschermt de mondgezondheid van je baby. Zorg voor de juiste sterilisatie om veiligheid en hygiëne te garanderen.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Speenwinkel

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard