1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kleine babykamer met weinig ruimte? Ontdek onze tips!

  Gepubliceerd op: 9-12-2022Bewerkt op: 10-23-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-12-2022Bewerkt op: 10-23-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Wil je je babykamer inrichten, maar heb je niet al te veel ruimte? Het is natuurlijk belangrijk dat de kamer niet alleen praktisch is, maar ook gezellig! Door slim om te gaan met de ruimte en te kijken wat er echt nodig is, kom je al snel uit bij een goed ontwerp. Wij geven je hieronder graag onze tips en tricks.

  Kies voor praktische meubels

  Het is natuurlijk heel belangrijk dat je baby lekker kan slapen. We hebben ook handige doorgroei ledikantjes van 140x70cm mét lade, dus daardoor heb je nog meer opbergruimte. En je kunt deze bedjes wel tot een jaar of 5-6 gebruiken. Als je geen ruimte hebt voor een grote kledingkast, dan kan je in een commode ook prima kleding en andere spulletjes kwijt. In de eerste lade kan je bijvoorbeeld alle luiers en verzorgingsproducten opbergen en in de tweede en derde lade, kan je eventueel alle kleding doen. Ook handig is het om mandjes of andere lade organizers te gebruiken, zo heb je alles snel bij de hand.

  Gebruik de muren

  Wandrekjes en wandplankjes waar je veel spulletjes op kunt zetten en die je gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen zijn hartstikke handig. Zo behoud je de ruimte en benut je de kamer zo optimaal mogelijk. Onze wandrekjes zijn niet alleen fijn om verzorgingsproducten of kleinere items even een vaste plek te geven, maar ook leuk voor boekjes, kleine knutselwerkjes etc. Ook zijn muren fijn voor verlichting, want een wandlampje kan je perfect bevestigen. Door het zachte licht van onze wandlampjes, valt je baby snel in slaap. Ze zijn ook ideaal om even aan te doen, als je s 'nachts je kleintje moet verschonen of voeden.

  Gebruik rustige kleuren

  Een kleine babykamer wordt nog kleiner van felle, aanwezige kleuren of van drukke muurprints. Door de babykamer rustig te houden qua kleur, creëer je meer ruimte. Wij adviseren altijd om meubels in dezelfde te kleuren te gebruiken en deze te combineren met 1 a 2 andere kleuren.

  Kleine accessoires

  Heb je daarna nog ruimte over, dan kan je wellicht nadenken over het toevoegen van wat kleinere accessoires. Lekker zacht is ook een klein vloerkleedje! Onze vloerkleden zijn niet alleen zacht, maar je stopt ze ook zo in de wasmachine. Daarnaast hebben we ook handige XL stoffen opvouwbaar opbergmanden, ze zijn niet alleen fijn voor in de babykamer, maar ook handig voor in de badkamer. En als je even niet meer nodig hebt, dan vouw je ze zo in elkaar.

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen en ouders. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot de babyuitzetlijst.

   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard