1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babyschoenen kopen: tips voor de eerste schoentjes

  Gepubliceerd op: 10-1-2020Bewerkt op: 4-10-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-1-2020Bewerkt op: 4-10-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Heeft je baby de eerste stapjes gezet? Dan is het tijd om de eerste schoentjes voor je baby aan te schaffen! Het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten bij het kopen van de eerste schoentjes. Ga je in eerste instantie voor slofjes, of al direct voor echte babyschoenen? Welke dingen zijn belangrijk; waar moet je op letten?

  Babyschoenen

  De eerste schoenen voor je baby kopen. Dit klinkt als een simpele klus, maar er komt nog best veel bij kijken. Het is namelijk belangrijk dat je schoentjes koopt die echt geschikt zijn voor de kwetsbare voetjes van je baby. De voetjes van je baby zijn namelijk nog volop in ontwikkeling. De voetjes bestaan grotendeels uit kraakbeen en vet. In de loop der jaren verdwijnt het vet en wordt kraakbeen omgezet in bot. Door het bewegen van de voeten ontwikkelen de spieren zich. Dit is belangrijk, omdat de spieren in de voet zich zo voorbereiden op het lopen en dragen van het lichaamsgewicht. De meeste babyschoenen zijn dan ook gemaakt van soepel materiaal, zoals: leer, suede of canvas zodat het voetje van je baby goed kan bewegen.

  Wanneer babyschoenen kopen?

  Vroeger was het heel normaal, dat wanneer een baby net begon met lopen, er ook schoentjes werden aangeschaft voor je baby. Maar tegenwoordig raden artsen het aan om je baby zo lang mogelijk op blote voeten of baby slofjes te laten lopen. Tenminste, als het gaat om in huis lopen. De eerste tijd zal je baby nog niet buiten lopen, dus zullen echte schoenen nog niet nodig zijn voor je baby. Koop dus nog niet direct echte babyschoentjes, maar laat je baby eerst binnen lopen op zijn blote voetjes of slofjes of babysokjes met anti-slip. Hier vind je het aanbod van babyslofjes van HEMA.

  Tips bij kopen van babyschoenen

  Hier vind je een ruim aanbod van babyschoenen en -laarsjes, let bij het kopen van babyschoenen op de volgende dingen:

  • Let op de pasvorm. Het is belangrijk dat de pasvorm goed is. Niet alleen de lengte, maar ook de breedte en de hoogte van de voet moet goed bekeken worden. Zorg ervoor dat je kind sokjes aan heeft bij het passen van de eerste schoentjes, net als dat hij in de toekomst sokjes zal aanhebben.
  • Let op de maat. Om erachter te komen of je de goede maat hebt, zorg je ervoor dat je kind staat en zijn hak goed achterin de schoen heeft. Vervolgens druk je voorop de schoen, om te kijken tot waar de teentjes komen. De ‘regel’ is dat er een duimbreedte ruimte is tussen de langste teen en de voorkant van de schoen.
  • Let op een goede sluiting. Er zijn veel verschillende soorten schoenen met verschillende soorten sluitingen. Veters, klittenband, ritsen of instappers. Als je kind buiten loopt is het het beste om te kiezen voor klittenband of veters omdat je die strak kunt aantrekken.
  • Koop schoenen van natuurlijk materiaal. Het wordt aangeraden om babyschoenen te kopen die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Dit zorgt ervoor dat de voeten kunnen ‘ademen’ en dat de voeten zo kunnen afkoelen.
  • Let op flexibiliteit. Het is belangrijk dat de schoen flexibel is, maar wel een stevige achterkant heeft. Dit is nodig voor een goede ontwikkeling van de voet van je baby. Als de achterkant van de schoen hard is zorgt dit ervoor dat de voet niet naar binnen of naar buiten kan draaien. Dit voorkomt het verzwikken van de enkel.
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard