1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babynestje: een zacht nestje voor je kleintje

  Gepubliceerd op: 9-7-2020Bewerkt op: 12-6-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-7-2020Bewerkt op: 12-6-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een babynestje zien we steeds vaker terug op de baby uitzet lijst. De zachte stof zorgt voor een comfortabele en warme plek waar je baby zich extra veilig en beschermd voelt. Wat zijn de voordelen van een babynestje en waar moet je op letten?

  Wat is een babynestje?

  Het allerliefst ligt de baby de hele dag heerlijk warm, vertrouwd en veilig in jouw armen maar waarschijnlijk wil je zelf wel eens je handen vrij. Op zo’n moment kan een babynestje je kindje veel comfort bieden.

  De naam zegt het eigenlijk al, een babynestje is als het ware een ‘nestje’ waar je baby heerlijk in kan liggen voor een kort slaapje of om even te rusten. Er zijn inmiddels veel verschillende babynestjes te krijgen, maar hoe kies je nou welk babynestje goed bij jou past? Wij vertellen je alle ins & outs!

  Een traditioneel babynestje

  Je hebt ze vast wel eens gezien. Een ovaal-vormig mandje met een dikke opstaande rand. Het zachte, kussenachtige nestje lijkt op een mand waarvan de rand wat omhoog staat, zodat je baby er veilig in kan blijven liggen. Het is daarbij wel heel belangrijk om je baby goed in de gaten te houden. Als je baby zich omrolt of het hoofdje draait, ligt het gezichtje tegen de rand van het babynestje. Omdat baby’s nog niet de kracht hebben om zichzelf weg te duwen, wordt het in sommige gevallen moeilijker om te blijven ademen. Er is dan sprake van verstikkingsgevaar. Het wordt dan ook afgeraden om het traditionele babynestje nog te gebruiken als je kindje zichzelf kan omrollen. Houd altijd een oogje in het zeil en gebruik een traditioneel babynestje nooit als een volwaardige slaapplek.

  Een babynestje maken van je voedingskussen

  Wist je dat je ook een heerlijk zacht babynestje kunt maken van je voedingskussen? Dit kan in combinatie met een hoes. Je vouwt je voedingskussen dubbel (dit kan met alle voedingskussens die een lengte hebben tussen 170 en 190 cm) en plaatst de relax hoes er overheen. Nu heb je een ovaal-vormig kussen waar je baby in het midden iets in weg zakt. Dit laatste heeft een paar grote voordelen:

  1. Het voelt heel geborgen. Het bootst het gevoel na van wanneer je baby in je armen ligt. Op meerdere plaatsen op het lichaam voelt je baby contact waardoor je baby direct zal ontspannen en heerlijk ligt.
  2. Het hoofdje van je baby ligt iets hoger dan de billen en daarom ligt je baby iets rechtop. Zo verklein je de kans op reflux na een voeding.
  3. Je baby kan onmogelijk omrollen omdat je baby iets weg zakt in het voedingskussen, en daardoor is er geen verstikkingsgevaar en ook geen kans op rebreathing.

  Schoonmaken van babynestje

  Voor je baby is het natuurlijk wel zo fijn dat het babynestje schoon is. Vaak zit er bij een traditioneel babynestje een hoes omheen die je er gemakkelijk af kunt halen om te wassen. Kies je voor een babynestje van een voedingskussen + hoes? Dan kun je de hoes heel gemakkelijk los halen en wassen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard