1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabykalenderBaby week 47

  Baby 11 maanden

  ZP® - Zwangerschap & Babykalender

  , 10 februari 2020 21:32Laatste update op: 3 januari 2023 02:01

  Nu je baby 11 maanden oud is, komt zijn eerste verjaardag in zicht. Ben jij al druk met de voorbereidingen? Ook staat er weer een bezoekje aan het consultatiebureau op de planning.

  Ontwikkelingen bij je baby

  Taalontwikkeling

  Je baby is nog druk bezig met zijn taalontwikkelingen. Hij heeft al wel een paar favoriete woordjes zoals ‘die’, ‘uit’ en ‘op’. Ook snapt hij al beter wat je bedoelt als je dingen tegen hem zegt. Bijvoorbeeld als hij iets moet teruggeven of hij iets moet pakken. Je kunt zelf de taalontwikkeling van je baby stimuleren door bijvoorbeeld een boek voor te lezen.

  Beleving

  Er komt veel op je baby af en veel dingen zijn nog nieuw. Het is dan ook niet zo gek dat je kleintje soms een beetje overweldigd is door alles. Je kunt hem hierbij helpen door aan het einde van de dag met hem te kletsen over wat er vandaag allemaal is gebeurt. Je zult geen verhalen van hem terugkrijgen, maar het zorgt er wel voor dat hij het beter kan verwerken en rustiger wordt.

  Activiteiten

  Je baby is continu bezig met het ontdekken van nieuwe activiteiten. Vooral bewegend beeld of foto’s zijn nu super interessant. Maak bijvoorbeeld een fotoboekje met foto’s waar hij zelf ook op staat, gegarandeerd een grote hit. Ook kun je je baby af en toe voor de tv zetten met programma’s die geschikt zijn voor baby’s. Reuze interessant wat er allemaal op dat scherm gebeurt.

  Consultatiebureau

  Het is ook weer tijd voor een check-up bij het consultatiebureau. Hier bekijken ze hoe het fysiek en emotioneel met je kindje gaat. Ook kan je baby tijdens dit bezoekje worden gevaccineerd tegen DTP, HIB en pneumokokken.

  Ontwikkelingen bij jou

  Eerste verjaardag

  Nog even en je baby is geen echte baby meer, maar een dreumes. Dit moet natuurlijk goed gevierd worden. Hebben jij en je partner al nagedacht over een verjaardagsfeestje en verjaardagscadeaus voor jullie kleintje? Het is goed om familie en/of vrienden op tijd uit te nodigen om dit samen met jullie te vieren.

  Samen fietsen

  Zodra het zonnetje schijnt is het een goed moment om samen met je baby te gaan fietsen. Hij kan nu zelfstandig rechtop zitten en kan nu dus goed in een fietszitje blijven zitten. Samen naar de bakker, de eendjes voeren of naar opa en oma kan nu dus lekker op de fiets!

  Weetjes & tips

  Cake smash en fotoshoot

  Om te vieren dat je baby één jaar oud wordt kun je bijvoorbeeld een cake smash plannen met een fotoshoot. Het levert leuke plaatjes op die je kunt gebruiken voor de uitnodiging en je kindje kan zich lekker uitleven op de taart!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard