1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Baby 6 maanden

  ZP® - Zwangerschap & Babykalender

  , 27 januari 2020 22:14Laatste update op: 3 januari 2023 02:01

  Hoera, je baby is een half jaar oud! Jullie genieten al zes maanden van jullie kleine spruit. Een grote mijlpaal! En dat is niet alles, want jullie kleintje zal vanaf nu ook gaan kruipen.

  Ontwikkelingen bij je baby

  Groei van je baby

  Dat je baby al een half jaar lang groeit kun je goed merken. Weet je nog hoe klein je baby was in de kraamweek? Ben je benieuwd hoe jouw baby groeit ten opzichte van andere baby’s? Dit kun je bijhouden door middel van een groeicurve van je baby.

  Kruipen & tijgeren

  Weet je nog dat je het hele huis babyproof ging maken tijdens je zwangerschap? Je zult nu gaan merken waarom, want je kleintje zal binnen de kortste keren het hele huis door kruipen.

  Het eerste tandje

  Is het eerste tandje van je baby nog niet doorgekomen? Dan is de kans groot dat dit deze maand of volgende maand gebeurt. Lees je alvast in over het tanden poetsen van de eerste babytandjes.

  Vaste voeding

  Hebben jullie vaste voeding al geïntroduceerd aan jullie baby? Zo niet, dan is dit een goed moment om dat te doen. Je baby heeft namelijk meer voedingsstoffen nodig naarmate hij ouder wordt. Je kunt het beste eerst beginnen met zogenoemde oefenhapjes. Denk hierbij aan een paar lepeltjes pap of gepureerde groente en fruit. Hou het eerst bij een paar theelepeltjes per dag en bij één smaak. Tip: hou je camera gereed want het levert hilarische plaatjes op!

  Genieten van jouw geluid

  Je baby kan steeds beter bewust genieten van alles wat jij zegt, vertelt en zingt. Een goed moment dus om extra veel die babyboekjes erbij te pakken en voor te lezen! Maar ook om extra veel voor je baby te zingen en woorden extra te articuleren. Lees hier alles over hoe je baby naar jou luistert in deze fase.

  Ontwikkelingen bij jou

  Borstvoeding afbouwen

  Geef je borstvoeding? Dan is het goed om je vast in te lezen over het afbouwen van borstvoeding. Je baby zal vanaf nu steeds meer vaste voeding gaan eten en daardoor minder borstvoeding nodig hebben. Wanneer je kindje een jaar oud is, zal de vaste voeding het langzaam volledig over gaan nemen van de borstvoeding.

  Weetjes & tips

  Spelletjes

  Je baby is inmiddels gek op spelletjes! Speel bijvoorbeeld ‘vliegtuigje’ met hem. Het enige wat je hiervoor moet doen is: op je rug liggen, je benen omhoog en je baby op je schenen vasthouden. Als het goed is doet je baby de rest van het werk door zijn armen en benen te strekken en zijn hoofdje omhoog te houden. Vliegen maar!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard