1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabykalenderBaby week 13

  Baby 12 weken oud

  ZP® - Groeikalender

  , 21 december 2019 20:36Laatste update op: 11 april 2023 15:55

  Je kleine spruit wordt steeds sterker. Dat hoofdje komt al steeds meer wat omhoog! Op deze manier kan je baby ook gelijk meer van de wereld ontdekken.

  Ontwikkelingen bij je baby

  Krachttraining baby

  Je baby is flink bezig met krachttraining. Dagelijks voert je baby best wat push-ups uit, doe dat maar eens na. Elke keer komt hij iets meer omhoog met zijn schouders en hoofdje. Zo kan hij alles nog beter bekijken.

  Luiers en luieruitslag

  Heb je enig idee hoeveel luiers jij en je partner de afgelopen maanden hebben verschoont? Het zijn er waarschijnlijk zo’n 700-800. Een schouderklopje is dan wel op zijn plaats. Luiers verschonen blijft de komende tijd nog wel een dagelijks klusje. En een klein detail: je baby gaat nog meer bewegen, dus het verschonen van de luier kan nog wel eens een uitdaging worden. Ook kan je baby last krijgen van luieruitslag. Luieruitslag herken je door de vuurrode op de billetjes van je baby. De huid is daarbij schraal, rood, geïrriteerd en in sommige gevallen zelfs kapot of aan het bloeden. Ook kunnen blaasjes en open, vochtige plekjes ontstaan. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om de luieruitslag te voorkomen en te behandelen, zoals het constant gebruiken vanSudocrem

  Vaccinaties consultatiebureau

  Aii, het is bijna zover! Die vervelende prikjes bij het consultatiebureau. De ene baby geeft geen kik, terwijl de ander het uitschreeuwt. Hoe je het wendt of keert, vaccinaties zijn nooit leuk. Hierna volgen nog 3 vaccinaties; met 5, 11 en 14 maanden. Wanneer je baby een lichte koorts ontwikkelt na een vaccinatie dan is dat geen reden om je zorgen te maken, dit gebeurt bij 15 tot 20 procent van de inentingen. Alleen bij hoge koorts of wanneer je duidelijk merkt dat je baby zich erg slecht voelt (meestal zal hij of zij gewoon een beetje slaperig zijn) is het nodig een arts te raadplegen.

  Ontwikkelingen bij jou

  Seksleven na de zwangerschap

  Inmiddels ben je bevallen en met de komst van jullie kind kan je seksuele relatie onder druk komen staan. Voor sommige vrouwen gaat de bevalling gepaard met wat meer of minder schade aan de onderkant in de vorm van inscheuren of een knip. Veel tijd gaat op aan het geven van bijvoorbeeld borstvoeding, het hervinden van een nieuw ritme, en de nachten zijn vaak nog gebroken. Praat erover met je partner, hoe jij je hierbij voelt. Er zijn ook een aantal dingen die je kunt doen om je seksleven na de bevalling te stimuleren.

  Weetjes en tips

  Kledingkast uitpluizen

  Nu je baby 3 maanden oud is, is het een mooi moment om de kledingkast van je baby weer eens goed te bekijken. Waarschijnlijk is je baby al uit de eerste kleding gegroeid. Ben je benieuwd welke maat je baby de komende maanden ongeveer zal hebben? Dan is een maattabel ideaal om bij de hand te hebben. Zo weet je bijvoorbeeld welke maat je moet kopen van kledingstukken die je baby pas over een paar maanden nodig heeft, maar te leuk is om in de winkel te laten liggen.

  Eerste vakantie

  Ook is het goed mogelijk dat je binnenkort voor het eerst met je baby op vakantie wilt gaan, of dat nu een weekendje weg is of een weekje op vakantie. Hier lees je alles over het veilig en comfortabel op pad gaan met je kleintje

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard