1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  7x lifehacks voor werkende ouders

  Gepubliceerd op: 7-18-2023Bewerkt op: 9-28-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-18-2023Bewerkt op: 9-28-2023
  Auteur: Maartje Scheffer
  Het ouderschap is als jongleren met brandende fakkels terwijl je op een eenwieler rijdt - een behoorlijke uitdaging! Als werkende ouder is het balanceren van je carrière en het opvoeden van je kinderen nóg moeilijker. Deze lifehacks voor werkende ouders zullen je helpen om een goede flow en balans te creëren in je gezinsleven en het werkende leven.

  Deze lifehacks zullen je helpen als werkende ouder

  1. Creëer een "Superheldenroutine"": Kinderen zijn dol op superhelden, dus waarom niet je eigen "Superheldenroutine" creëren? Maak van de ochtend- en avondroutine een avontuurlijk spel. Laat je kinderen zich verkleden als hun favoriete superhelden en geef ze speciale superkrachten om taken sneller en efficiënter uit te voeren. Wie kan het snelst zijn tanden poetsen? Wie kan zijn schoenen het beste aantrekken? Met superkrachten wordt zelfs de alledaagse routine een spannend superheldenavontuur.

  2. Organiseer "Pak je eigen lunch" dagen: Laat je kinderen een dag per week hun eigen lunch klaarmaken. Geef ze een assortiment gezonde ingrediënten en laat ze creatief zijn met hun lunchbox. Niet alleen zullen ze genieten van het samenstellen van hun eigen maaltijd, maar het bespaart jou ook tijd en zorgt ervoor dat ze een gevarieerd dieet krijgen. Misschien ontdek je zelfs een verborgen culinair talent bij je kleintjes!

  3. Plan quality time in: In plaats van alleen tijd door te brengen met je kinderen als je alle verantwoordelijkheden hebt afgehandeld, plan bewust quality time pauzes in je drukke schema. Reserveer specifieke momenten waarop je volledig toegewijd bent aan je kinderen, zonder afleidingen van werk of huishoudelijke taken. Of het nu een wekelijks uitje is naar de speeltuin, een filmavondje thuis of samen een nieuw recept uitproberen, deze momenten versterken de band met je kinderen en zorgen voor kostbare herinneringen.

  1. Spontane dans- en zangsessies: Wie zegt dat werken en opvoeden altijd serieus moet zijn? Laat af en toe de stress van je afvallen door spontane dans- en zangsessies in te lassen. Zet je favoriete muziek op en nodig je kinderen uit om mee te doen. Dans als niemand kijkt, zing luidkeels en lach samen. Het is een geweldige manier om energie vrij te maken, te ontspannen, ontladen en plezier te hebben als gezin.

  2. Maak gebruik van een gezinskalender: Het bijhouden van alle afspraken en activiteiten kan een hele uitdaging zijn. Een gezinskalender is daarom een geweldige tool om je te helpen georganiseerd te blijven. Kies een kalender die je kunt delen met je partner en kinderen, zodat iedereen op de hoogte is van de planning. Noteer belangrijke datums, zoals ouderavonden, sportevenementen en werkverplichtingen. Zo voorkom je dubbele boekingen en misverstanden.

  3. Maak van tijd een spel met een keukenklok: Als je wilt dat je kinderen een beetje vaart maken, is een keukenklok je geheime wapen! Leg aan je kinderen uit hoeveel tijd ze hebben om een taak te voltooien aan de hand van een zichtbare klok in de keuken. Stel bijvoorbeeld een timer in voor het aankleed-proces in de ochtend. Vertel je kinderen dat ze precies 10 minuten hebben om zich aan te kleden. Terwijl de klok tikt, zien ze visueel hoeveel tijd er nog over is. Het idee van de klok die langzaam wegloopt, geeft hen een speelse uitdaging en een boost om in actie te komen. Het transformeert een gewone taak in een spannend spel tegen de klok.

  4. Betrek je kinderen bij het huishouden: Last but not least, betrek je kinderen vooral bij de huishoudelijke klusjes. Scheelt jou een hoop tijd en werk, en voor kinderen is dit één van de leukste dingen die er bestaan. Ze vinden het immers reuze interessant om te doen wat jij doet, en hebben graag een gevoel van verantwoordelijkheid.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard