1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  5x onmisbare producten voor de eerste maanden met je baby (+ lifehack voor je babyuitzet!)

  Gepubliceerd op: 11-15-2023Bewerkt op: 12-12-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-15-2023Bewerkt op: 12-12-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Tiny Library
  Gefeliciteerd, er is een baby op komst! Een bijzondere periode waarin er veel op je afkomt als ouder to be. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat je in die eerste jaren van je kindje ontzettend veel producten nodig zult hebben. Online staat het vol met babyuitzetlijsten en waarschijnlijk word je overspoeld door goedbedoelde adviezen van mensen in je omgeving. Maar wat heb je nu écht nodig voor de eerste maanden en hoe lang gebruik je de spullen nu eigenlijk?

  Onmisbare babyspullen

  1.Co-sleeper (gemiddeld 6 maanden)

  De eerste maanden kan het fijn zijn om je baby dicht bij je te hebben zodat je hem of haar makkelijk kunt voeden en gerust kunt stellen. Een co-sleeper is hier ideaal voor: deze kan makkelijk naast jullie eigen bed worden geplaatst op dezelfde hoogte. Een co-sleeper kun je maximaal 6 maanden gebruiken. Daarna wordt je kindje te groot om nog comfortabel in de co-sleeper te liggen en kun je overstappen naar een ledikant.

  2.Kinderwagen met wieg (gemiddeld 6 maanden)

  Een kinderwagen met wieg biedt je baby een stevige en comfortabele plek om te liggen en te slapen als je onderweg bent, of gewoon als extra slaapplek in huis. Zodra jouw baby kan rollen (na ongeveer 5-6 maanden), kan je de wieg omwisselen voor een zitje of overstappen naar een compactere buggy.

  3. Autostoel (gemiddeld 9 tot 12 maanden)

  In een autostoel kan je jouw baby al vanaf de geboorte veilig vervoeren. Voor de eerste 12 maanden gebruik je hiervoor een autostoel die tegen de rijrichting in staat. Daarna is het tijd om over te stappen naar een zitje waarbij je kindje meestal met de rijrichting mee zit.

  4. Kolf (gemiddeld 1 tot 3 maanden)

  Met behulp van een elektrische borstkolf wordt het kolven een stuk eenvoudiger en sneller. Er zijn verschillende soorten kolven beschikbaar: welke je kiest hangt erg af van hoe en waar je wilt gaan kolven. De ene kolf is namelijk meer geschikt voor onderweg dan de andere. Over het algemeen wordt een kolf gemiddeld één tot drie maand gebruikt.

  5. Kinderstoel met newborn set (gemiddeld 6 maanden)

  Vooral in de eerste maanden groeit je kindje erg snel, daarom is een meegroeistoel ideaal. Je kunt al vanaf de geboorte van je baby een kinderstoel gebruiken met behulp van een speciale newborn set. Deze set bevat een kuipje dat je eenvoudig op de kinderstoel kunt klikken. Na 6 maanden kun je de newbornset gemakkelijk vervangen voor een babyset waarin je kindje rechtop aan tafel kan zitten.

  Lifehack voor je babyuitzet: huren

  Zoals je ziet gebruik je veel babyspullen maar voor een korte periode van een paar maanden. Bij onderzoek naar de beste producten zul je merken dat veel van deze producten duur zijn in de aanschaf. Een budget alternatief kan zijn om spullen tweedehands te kopen en na gebruik weer door te verkopen. Hier kan echter best wat tijd in gaan zitten en je zult misschien merken dat het niet in zo'n goede staat is als je dacht.

  Wil je kiezen voor gemak en zekerheid? Dan is het huren van babyspullen een optie, bijvoorbeeld bij Tiny Library. Je bestelt de producten online, deze worden thuis bij je afgeleverd en als je baby eruit is gegroeid stuur je ze gewoon weer terug. Zo houd tijd én ruimte in huis over: het beste voor je baby, het makkelijkst voor jou.

  Wil je een gratis checklist ontvangen voor je babyuizet inclusief gemiddelde gebruiksduur per product? Laat dan hier je e-mailadres achter en krijg een handig overzicht toegestuurd.

  _Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tiny Library_

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard