1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  5 voordelen van een herfstbaby

  Gepubliceerd op: 10-7-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-7-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De geboorte van je baby komt steeds dichterbij. Wordt je kleintje in september, oktober of november geboren? Dan krijg je een herfstbaby. Elk seizoen heeft zijn charme, maar geef toe, heerlijk cocoonen onder een dekentje met je baby klinkt toch heerlijk? Lees verder voor nog meer voordelen van een herfstbaby.

  Voordelen van een herfstbaby

  Het seizoen waarin je kleintje geboren wordt is vaak het laatste waar je mee bezig bent. De geboorte van een baby is, ongeacht het seizoen, altijd bijzonder. Maar tijdens de herfst krijg je er wel een aantal fijne voordelen bij. Je vind ze hieronder.

  1. Fijne temperaturen

  We willen natuurlijk graag allemaal lekker in het zonnetje in de tuin zitten, maar als je moet bevallen of net bevallen bent, is dertig graden natuurlijk niet ideaal. De herfst is dan ook het ideale seizoen qua temperatuur: niet te warm en niet te koud.

  2. Lekker samen wandelen

  Door de aangename temperatuur is de herfst ook ideaal voor een fijne wandeling met je kleintje in de kinderwagen. Het zonnetje laat zich in de herfst nog regelmatig zien. Je pakt dan gelijk wat extra vitamine D mee.

  3. Samen cocoonen

  Op de bank, knuffelen met je baby, een kop thee en een lekker dekentje. Klinkt dit al als muziek in je oren? Trek je huispak aan en steek wat kaarsjes aan om het cocoonen helemaal compleet te maken.

  4. Schattige babypakjes

  Die leuke babypakjes, zoals een berenpakje, kan je kleintje tijdens dit seizoen lekker aan. Hou je camera wel in de aanslag, want geloof me, je smelt weg.

  5. Een langer kind

  Volgens onderzoek worden kinderen die in de herfst zijn geboren langer dan kinderen die in de winter en het voorjaar zijn geboren. De reden? De hoeveelheid vitamine D tijdens de zwangerschap in de zomermaanden zou hiermee te maken hebben.

  Heb jij nog andere voordelen ontdekt die niet aan dit lijstje mogen ontbreken? Deel ze in de comments!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard