1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwangerschapsketting

  Gepubliceerd op: 12-4-2019Bewerkt op: 4-17-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-4-2019Bewerkt op: 4-17-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een ketting met een belletje eraan, ook wel een zwangerschapsketting genoemd, is een veel gedragen sieraad tijdens de zwangerschap. De een zegt dat het de baby een rustgevend gevoel geeft, terwijl de ander zegt dat het juist voor een stuitligging kan zorgen. Is het dragen van een zwangerschapsketting nou wel of niet goed voor je baby?

  Wat is een zwangerschapsketting?

  Een zwangerschapsketting is een lange ketting met een belletje eraan ter hoogte van je buik. De ketting, ook wel bekend als de bola ketting of babybel, rinkelt wanneer je gaat bewegen en tikt dan zachtjes tegen de buik.

  Waarom een zwangerschapsketting dragen?

  Vanaf 20-24 weken kan je op geluidsprikkels van buiten de buik gaan reageren. De zwangerschapsketting kan dan worden gebruikt als manier om contact te maken met je baby. Daarnaast kan het bij de baby voor een rustgevend gevoel zorgen en kan de baby ook na de bevalling dit geluid als rustgevend ervaren. Dit kan een uitkomst zijn wanneer je baby onrustig is.

  Is een zwangerschapsketting gevaarlijk?

  Het dragen van een zwangerschapsketting kan geen kwaad, mits de ketting op de juiste hoogte wordt gedragen. Baby’s hebben vaak de neiging om op het geluid af te gaan. Wanneer de ketting tegen het einde van de zwangerschap te hoog hangt, kan dit een stuitligging veroorzaken.

  Bovenstaande voor- en nadelen zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar gebaseerd op ervaringen van zwangere vrouwen. Twijfel je over het dragen van een zwangerschapsketting? Je kunt altijd je verloskundige vragen om advies.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard