1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Borstvoeding

  Gepubliceerd op: 10-23-2018Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Shireen de Vries Gepubliceerd op: 10-23-2018Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van Shireen de Vries(Medisch) gereviewd door: Shireen de Vries - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Shireen de Vries - babyweek 4

  Ik schrijf dit terwijl Lexi aan de borst ligt te drinken! Want ja, eindelijk is gebeurd waar we al zo lang voor werken. Lexi drinkt volledig aan de borst

  Borstvoeding

  Nu begrijp ik wat moeders bedoelen met dat het heerlijk is om je kindje zo te voeden. Wat een intiem moment! Echt even 100% tijd voor elkaar en genieten. Ze moet nog wel wat oefenen met goed aanhappen en efficiënt drinken maar het is duidelijk dat ze melk binnenkrijgt via deze weg nu. Het tepelhoedje is nog wel nodig maar we moeten ook niet teveel verwachten in een keer. Dit is al zo’n grote stap. De eerste dagen waren wel zwaar want we moesten echt even op elkaar ingesteld raken en dan bedoel ik vooral mijn borsten op Lexi en andersom natuurlijk ;-). Hierdoor kwam Lexi heel vaak en sliep ze de eerste dag minder goed. Gelukkig ging dit de tweede dag weer stukken beter. Helaas heb ik wel, door in slaap te vallen terwijl Lexi aan het drinken was, een melkblaar opgelopen. Dat is dus echt niet aan te raden, wat een rot pijn is dat zeg! Gelukkig was de blaar snel weg maar drinken blijft gevoelig door het wondje dat achterblijft. Na het voeden moedermelk erop smeren, laten drogen en vervolgens lanoline smeren lijkt wel te werken. Tepels schijnen sowieso snel te genezen dus het is voor nu gewoon even doorbijten (voor mij dan, niet voor Lexi hoop ik ;-)).

  Consultatiebureau

  Deze week hebben we ook het eerste bezoek aan het consultatiebureau (CB) gebracht. We moesten even wennen aan de werkwijze van het CB. Je komt binnen en je mag je kindje meteen uitkleden en laten wegen en meten. Dit wisten wij niet dus wij bleven staan wachten, zegt de verpleegkundige ‘Is dit jullie eerste keer bij het CB?, jullie mogen je kindje uitkleden op een van de verschoningstafels’. Ik dacht meteen ‘Ja duh, het is ons eerste kindje, natuurlijk is dit de eerste keer’. Uiteraard bleven we uiterst vriendelijk en hebben we gedaan wat van ons verwacht werd, maar het voelde wat ongemakkelijk. Lexi komt goed aan en is al wat gegroeid, het maakt mij extra gelukkig dat dit op mijn melk alleen is, zo kan ik zien dat mijn harde werk het ook echt waard is (dan doel ik natuurlijk op het kolven van elke voeding). Bij de dokter was ook alles goed, ze was zeer tevreden gelukkig.

  Eerste kleinkind

  Opa en oma zijn ook nog op bezoek geweest, zo leuk om te zien hoe blij zij zijn met hun eerste kleinkind. Wat mij altijd opvalt is dat Lexi altijd het liefste kind van de wereld is zodra haar opa’s en oma’s in de buurt zijn, alsof ze het weet. Het is dan bijna ongeloofwaardig wanneer ik zeg dat Lexi aardig wat huilt.
  Ook zijn we voor het eerst op bezoek geweest bij de andere opa en oma wat zo’n 40 minuten rijden is. Ik vond het reuze spannend, maar Lexi vond het allemaal prima. Ze lag lekker te slapen in de auto. Heel fijn dat ze hier dus weinig problemen mee lijkt te hebben want wij gaan regelmatig met de auto weg. Opa en oma vonden het geweldig dat we langskwamen en de liefde spat er vanaf wanneer ze bij hen in de armen ligt. Ik ben super blij dat Lexi van beide kanten een lieve opa en oma heeft. Ik heb zelf mijn opa’s en oma’s weinig gezien als kind en het lijkt mij des te leuker als dit voor Lexi anders is. Ik hoorde zelfs al voorbij komen dat opa en oma weer een abonnement op de dierentuin willen nemen tegen die tijd, geweldig toch!

  Wij genieten lekker verder samen!

  En jij?

  Hoe gaat de borstvoeding bij jou? En hoe wordt jouw baby onthaald in de familie? Ik ben nieuwsgierig!

  Laat je hieronder jouw reactie achter?

  Liefs,
  Shireen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard