1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Kim Bindels

  ZP® - Magazine

  , 22 juli 2019 10:17Laatste update op: 15 juli 2020 17:20

  Het starten van een eigen kinderdagopvang was altijd een droom en kwam al wat jaren op mijn pad. Na de ervaring die ik met mijn werk en persoonlijke ontwikkeling tot nu toe heb opgedaan, was ik er klaar voor om de stap naar een eigen kinderdagverblijf te maken. Het werken vanuit een eigen visie, waar het kind en de natuur centraal staan. Waar kleinschaligheid belangrijk is en blijft, is een droom die is uitgekomen.

  Over mij

  Ik ben Kim Bindels, geboren in 1979 en moeder van twee kinderen. Een meisje van 11 jaar en een jongen van 10 jaar. Ik heb tien jaar gewerkt als leerkracht, zes jaar met verstandelijk gehandicapte kinderen en de overige jaren in het vrijeschoolonderwijs. Mijn passie is het werken met mensen en kinderen. Ik heb voor dit avontuur twee en een half jaar gewerkt als gastouder vanuit mijn eigen woning. Dit heb ik met veel liefde gedaan.

  Peninna

  Peninna biedt een warme bedding waar kinderen (0-4jaar) zich veilig, thuis en geliefd voelen. Waar alle aandacht die zij nodig hebben aan hen wordt besteed, waarin zij zich harmonieus en gezond kunnen ontwikkelen. We helpen het kind zelf zijn unieke vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen door de wil te stimuleren. Zodat je als opvoeder je kind(eren) met een gerust hart kunt achterlaten.

  Veilige plek voor kind en ouder
  Peninna is een klein en fijn kinderdagverblijf waar kinderen en ouders zich meteen thuis zullen voelen. De ruimte straalt rust uit en de sfeer is gezellig en geborgen. Het is een bewuste keuze om kleinschalig te zijn. Om zo een persoonlijke en huiselijke sfeer voor kinderen te creëren, maar ook een plek waar ouders zich gehoord en gesteund voelen als het gaat om de opvoeding en ontwikkeling van hun kind.

  Natuurlijk leven en spelen
  Wij zijn geïnspireerd door de natuur, de antroposofie en het leven. Wij vinden het dan ook belangrijk om kinderen in een natuurlijke omgeving te laten opgroeien. De inrichting en het speelgoed is bij voorkeur van natuurlijke materialen en nodigt uit tot fantasievol spelen. Bovendien krijgen de kinderen elke dag gezonde, bewuste voeding en worden ze vaak betrokken bij de bereiding van het eten. Zo bakken de pedagogisch medewerkers regelmatig brood met de kinderen en gaan ze iedere dag naar buiten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in een natuurlijke omgeving opgroeien. Want laten we eerlijk zijn, de natuur leert ons wat leven is.

  ​Spelen is essentieel voor ontwikkeling
  Spelen is van essentieel belang voor de ontwikkeling van het jonge kind. Daarom neemt het spelen ook een belangrijke plek in bij Peninna. Want tijdens het spelen ontwikkelen kinderen zich op allerlei vlakken. Sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief én maatschappelijk. Wij stimuleren dit onder andere met het vrije spel, buitenspelen, ochtendspel, tafelspel en een gezamenlijk kringspel. Zodoende kunnen de kinderen zich breed ontwikkelen. Je bent tenslotte maar één keer kind. Spelen = Leren volgens Peninna.

  Ons team

  Jouw kind wordt bij ons in een vaste groep geplaatst met vaste pedagogische medewerkers. Dit zorgt ervoor dat de kinderen vertrouwd raken met ons team aan pedagogische medewerkers. Vooral bij jonge kinderen is het van belang dat ze steeds dezelfde gezichten zien om zich veilig te voelen en vertrouwd te raken met de omgeving. Lees hier meer over ons team!

  Contactgegevens

  Naam: Peninna Kinderdagopvang
  Vestigingsplaats: Heyendallaan 65, Kerkrade
  Website: www.peninna.nl
  Telefoon: 06-51681415
  E-mail: info@peninna.nl
  Facebook: facebook.com/peninna

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard