1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Claudia den Ottelander & Joyce Bellaart

  Gepubliceerd op: 7-6-2021Bewerkt op: 7-20-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-6-2021Bewerkt op: 7-20-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Baby’s kunnen al terecht bij de kinderfysiotherapeut. Eén op de vijf baby’s heeft een voorkeurshouding. Dat wil zeggen, dat je kindje voor driekwart van de tijd met zijn of haar hoofdje naar één kant kijkt. Hierdoor kan een schedel gaan vervormen of een asymmetrische motorische ontwikkeling ontstaan. Om ervoor te zorgen dat dit niet verergerd of zelfs verbeterd, kan de kinderfysiotherapeut met tips en oefeningen hulp bieden. Ook wordt je kindje lichamelijk onderzocht.

  Verder kun je bij de kinderfysiotherapeut terecht als je baby veel huilt, refluxklachten heeft of zich motorisch later of anders ontwikkelt.

  Op oudere leeftijd zie ik kinderen die zich fijn- of grofmotorisch anders of later ontwikkelen. Ook dan kan de kinderfysiotherapeut hulp bieden, zodat je kind hopelijk weer kan meekomen met leeftijdsgenootjes. Maar, ik zie ook kinderen met pijn, blessures of andere klachten. Op onze website staat een lijstje vermeld waarvoor kinderen allemaal behandeld kunnen worden.

  Doorverwijzing naar een kinderfysiotherapeut

  Binnen onze praktijk kan er worden samengewerkt met andere disciplines binnen de fysiotherapie. Er kan, indien nodig en na toestemming van ouders, overlegd worden met bijvoorbeeld een arts, leerkracht van school, podotherapeut, ergotherapeut, logopediste etc. Dit allemaal met als doel je kind zo goed mogelijk te helpen.

  Kinderfysiotherapie wordt per jaar sowieso 18 keer uit de basisverzekering vergoed.

  Het kan zijn dat het consultatiebureau, de kinderarts of de huisarts je kind verwijst voor kinderfysiotherapie. Bij kinderen onder de 2 jaar mag de kinderfysiotherapeut op verwijzing ook aan huis komen behandelen.

  Joyce Bellaart

  Mijn naam is Joyce Bellaart en ik ben sinds 2006 fysiotherapeute en sinds 2012 ook kinderfysiotherapeute. Vanaf 2007 werk ik met veel plezier bij fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman in Zwijndrecht.

  Claudia den Ottelander

  Mijn naam is Claudia den Ottelander, ik ben in 2017 afgestudeerd als fysiotherapeut, momenteel ben ik in opleiding tot kinderfysiotherapeut en sportfysiotherapeut. Sinds oktober 2020 ben ik werkzaam bij fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman in Zwijndrecht.

  In mijn werk als kinderfysiotherapeut (i.o.), zie ik kinderen met verschillende klachten en problemen. Kinderfysiotherapie is toegankelijk voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zelfs nog heel jonge baby's kunnen dus terecht bij een kinderfysiotherapeut. Denk aan baby's met een voorkeurshouding, afplattingen van het hoofdje, reflux, kindjes die zich motorisch minder snel of anders ontwikkelen of als een baby veel huilt. We voeren een lichamelijk onderzoek uit om te bepalen hoe je kindje beweegt, waar klachten eventueel vandaan komen en hoe de ontwikkeling verloopt. Aan de hand hiervan bepalen we wat jij en je kindje nodig hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen, tips en adviezen.

  Ook als je kind ouder wordt kan hij/zij ook voor veel verschillende klachten bij de kinderfysiotherapeut terecht. Aangezien ik ook sportfysiotherapie studeer, zie ik ook veel kinderen met blessures (opgelopen tijdens- of belemmerend in sport). Daarnaast kunnen kinderen o.a. terecht met andere blessures, pijnklachten, hoofdpijn e.d. Op onze website vind je hier meer informatie over.

  Lisette Ros

  Mijn naam is Lisette Ros en ik ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Na een aantal jaar heb ik de master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT Amersfoort afgerond. Vanaf 1 augustus a.s. zal ik bij Fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman komen werken als Bekkenfysiotherapeut. Je kan bij mij terecht voor klachten op het gebied van bekken en bekkenbodem.

  Afspraak maken

  In de praktijk zijn wij als fysiotherapeuten vrij toegankelijk. Dat betekent dat je ook zonder verwijzing in de praktijk een afspraak kunt maken. Dus mocht je vragen hebben of twijfels over de motorische ontwikkeling van je kind, neem dan telefonisch contact op voor een afspraak 078-6127099.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard