1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Farola Dumont

  ZP® - Magazine

  , 4 juli 2018 10:21Laatste update op: 23 juli 2020 22:09

  Hallo, mijn naam is Farola Dumont en ik ben werkzaam als geboortedoula in regio Rotterdam, waar ik een doula-praktijk heb en tevens oprichter en docent ben aan doula-opleiding In Bloei.

  Ik ben 14 jaar als vaktherapeut en docent werkzaam geweest, dus toen ik zelf moeder werd (ik heb inmiddels drie kinderen) en zoekende was naar goede informatie en ondersteuning voelde het voor mij logisch om alles te leren wat er te leren viel. Naast doula ben ik ook werkzaam als mamacoach, zwangerschapsmasseuse en zwangerschapsyogadocent.

  Een hoop van mijn aanbod zoals yoga en massages kom ik bij de zwangere thuis geven. Zeker als je dan al een kindje hebt, hoef je dan niet voor extra oppas te zorgen of de deur uit als je er eigenlijk aan toe bent lekker thuis te blijven.

  In de 8 jaar dat ik nu coach en ondersteuning bied bij de geboorte, zie ik steeds vaker dat in het zwangerschapsverlof er voornamelijk aandacht is voor of de spulletjes op orde zijn en of alles voor de geboorte klaar staat. Maar eigenlijk begint het gezinsleven pas daarna.

  Sinds dit jaar ben ik dus ook post-partum doula, waar ik gezinnen ondersteun in de belangrijke groeispurten van hun baby hun weg te vinden. Dat kan zijn om te helpen als de baby een omgekeerd dag-nacht ritme heeft en veel slaapt overdag, maar weinig in de nacht, of als je jouw kindje dat gewend is aan borstvoeding, wilt leren uit een fles te drinken. Maar ook hoe je meer structuur in de dag kunt krijgen en toch zelf op pad kunt gaan, zijn vragen die ik krijg en waar ik ondersteuning bij bied. Ik heb een enorme passie om te ondersteunen rondom geboorte en vooral ook na de geboorte.

  Ik was zelf een van de eersten van onze vrienden die een kindje kreeg. Om steeds alleen te zijn met mijn kindje, terwijl mijn ouders en schoonouders en al mijn vrienden werken, vond ik soms best eenzaam. En ik denk dat we, nadat kraamzorg weg was, heel graag af en toe een betrouwbare professional op bezoek hadden gehad die ons up-to-date advies kon geven en ook echt met ons meekeek. Dus dat bied ik anderen nu!

  Ik geloof dat een goede start voor je hele gezin een groot goed is en probeer dat dus op alle fronten te ondersteunen.

  Contactgegevens:
  Farola Dumont
  www.doulafarola.nl en www.doulaopleidinginbloei.nl
  06-14197620
  doulafarola@gmail.com

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard