1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwanger en naar Amerika? Trump dacht van niet!

  Gepubliceerd op: 3-12-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-12-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ben je zwanger, dan kom je misschien de Verenigde Staten niet meer in. President Trump heeft namelijk helemaal genoeg van zwangere vrouwen die speciaal naar Amerika komen om daar te bevallen, zodat hun baby automatisch de Amerikaanse nationaliteit krijgt.

  Zwanger en naar Amerika op vakantie? Dat wordt wat lastiger.

  De Verenigde Staten willen iets doen aan het feit dat zwangere buitenlandse vrouwen naar hun land reizen om daar hun kind geboren te laten worden. Daardoor krijgt de baby automatisch een Amerikaans paspoort, wat natuurlijk veel voordelen kan opleveren voor het kind als het ouder is en in de Verenigde Staten wilt wonen en werken. Ook wordt het daardoor makkelijker voor de ouders om een verblijfsvergunning te krijgen.

  Op deze extra immigranten zit President Trump niet te wachten, mede omdat het overbezetting in de ziekenhuizen zou veroorzaken, en wilt daarom de regels gaan aanscherpen zodat dit geboortetoerisme wordt beperkt. Hierdoor wordt het misschien in de nabije toekomst voor zwangere vrouwen lastiger om met een dikke buik de Verenigde Staten in te komen, ook al is het maar voor vakantie en heb je bedoelingen om daar te bevallen.

  Immigratiefraude?

  Het geboortetoerisme is in principe legaal, maar er wordt op een illegale manier op ingespeeld door verschillende bedrijven. Zo zijn er veel bedrijven die tegen (hoge) betaling de zwangere vrouwen helpen met het regelen van onderdak. Dat is wel verboden en wordt gezien als immigratiefraude. Als je met toeval (of met de bedoeling) in de Verenigde Staten je kindje krijgt, is dat niet illegaal, maar het wordt wel strenger in de gaten gehouden.

  Wat betekent dit als je zwanger naar de VS wilt komen?

  Het is President Trump duidelijk geworden dat het onmogelijk is om álle zwangere vrouwen toegang tot de Verenigde Staten te weigeren. Daarom wordt er enkel een beperkende maatregel genomen, namelijk dat je een legitieme moet geven voor je verblijf in de VS als je zwanger bent. De immigratiebeambte zal vervolgens beoordelen of je reden ook echt legitiem is en of je kunt worden toegelaten.

  Heb je dus een goede reden voor een bezoek aan de VS tijdens je zwangerschap en kun je aantonen dat je weer terug naar Nederland zult keren, dan zou er geen probleem moeten zijn om het land in te komen. Vooral Chinese vrouwen zullen extra in te gaten worden gehouden, omdat het geboortetoerisme vooral populair is onder vrouwen met een Chinese achtergrond.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard