1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 28 Partner

  Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 4-7-2023
  ZP® - Voor de partner Gepubliceerd op: 4-24-2017Bewerkt op: 4-7-2023
  Geschreven door: ZP® - Voor de partnerMedisch rereviewd door: David Borman - aanstaande-vaderdeskundige
  Het derde en laatste trimester. De donshaartjes op de huid van de baby maken langzamerhand plaats voor huidsmeer, wat de huid van de baby beschermt terwijl het in het vruchtwater dobbert. De baby gaat er meer en meer als een pasgeborene uitzien. Hij weegt nu 900 gram en is 35 centimeter lang. Lees hier verder wat er allemaal gebeurt in week 28 van de zwangerschap.

  Laatste trimester

  Het laatste trimester gaat nu beginnen, de zwangerschap is al ver gevorderd. Jullie baby is inmiddels zo’n 35 centimeter en net iets minder dan een kilo zwaar. Hij of zij begint huidsmeer aan te maken wat bescherming biedt tegen de natte omgeving in de baarmoeder.

  Jouw vrouw kan tijdens de zwangerschap last hebben van enge dromen. Dit zijn precies wat het zijn: dromen. Ieder mens droomt iedere nacht, niet iedereen herinnert zich die droom. Zwangere vrouwen kunnen vaak eng dromen over de toekomst, hun kind en of het allemaal goed zal gaan. Wat ze dromen is geen voorspeller van hoe het werkelijk zal gaan, maar een verwerken van allerhande gedachten en zorgen en dat is juist gezond.

  Ervaringen van anderen

  Voor veel mannen begint het nu werkelijker te worden dat er echt een kind aan gaat komen. Het is wat minder een ‘ver van mijn bed’-gebeurtenis. Misschien was jij er al eerder bewust mee bezig, misschien komt het nog wat later. Hoe dan ook: een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag eens aan je eigen vader (als dat mogelijk is), aan je broer, vrienden of collega’s hoe zij het hebben ervaren om vader te worden. En kijk eens of je wat meer van ze te weten kan komen dan alleen de grappen die vaak gemaakt worden. Veel ervaringsdeskundigen hebben tips waar je echt wat mee kan.

  Ook de vrouwelijke partners 'aan de zijlijn' zijn gebaat bij het horen van de ervaringen van andere partners die het allemaal al eens hebben meegemaakt. Vraag mensen in je omgeving het hemd van het lijf!

  Natuurlijk kun je ook zelf informatie ergens vandaan halen. Dat kan een boek zijn, of een cursus die je samen met je vrouw doet. Er is zelfs een cursus die alleen voor aanstaande vaders bedoeld is: Aanpakken voor Aanstaande Vaders.

  Groeiecho

  Tussen 28 en 30 weken zwangerschap wordt middels een groeiecho nog eens gekeken naar de groei van jullie kindje. De groei wordt gecontroleerd door het meten van de omtrek van het hoofdje, het buikje en het bovenbeen van jullie kindje. Mocht de groei afwijkend zijn, zullen er nog extra groeicontroles volgen, als je kindje binnen de curve groeit, volgt een volgende (en laatste) echo bij 36 weken.

  Tip

  Vrouwen ervaren soms nesteldrang, het is fijn voor jouw vrouw als jij haar helpt met de praktische dingen, zoals de inrichting van de babykamer.

  Jouw vrouw ontvangt wekelijks een e-mail met daarin waardevolle informatie over haar zwangerschapsweek. Hier vind je de informatie die zij deze week ontvangt

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard