1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Bereid je voor op een Coronavirus Babyboom! Of toch niet?

  Gepubliceerd op: 3-27-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-27-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Heel veel koppels zitten knusjes in thuisisolatie tijdens de coronacrisis. Zou dit over 9 maanden kunnen leiden tot een heuse corona babyboom of zal het juist de andere kant opgaan?

  Meer tijd voor elkaar tijdens corona

  Aan ieder nadeel zit een voordeel. Zo zie je maar weer als je met je partner in deze tijd in zelf-isolatie thuis zit! Je hebt opeens veel meer tijd voor elkaar, en dus ook om tussen de lakens te duiken. Tenminste, dat is wat er verondersteld wordt. Partners die bewust aan het proberen zijn zwanger te raken hebben nu alle tijd om hierin te investeren! Is een corona babyboom dus waarschijnlijk, of zal het samen opgesloten zitten juist leiden tot veel scheidingen?

  Opgesloten met je partner, wat zijn de mogelijke gevolgen?

  Wanneer koppels tijdens stressvolle of veranderende situaties lange tijd samen thuis zitten, zou er een link bestaan met zwanger worden. Dat wijst eerder onderzoek uit. Waar komt dat door?

  • Verschillende agenda’s buiten de deur die het moeilijk maakten tijd te maken voor intimiteit, bestaan nu niet meer! Natuurlijk werken koppels nog wel vanuit huis, maar om in de middag even tijd voor elkaar te maken wordt nu wel erg gemakkelijk. Ook is er geen sprake van reistijd naar het werk, waardoor koppels die tijd kunnen gebruiken voor elkaar.

  • In tijden van stress en onzekerheid, zijn mensen geneigd affectie en veiligheid bij elkaar te zoeken. Dit gebeurt dan vaak in de vorm van seks bij koppels, stelt het onderzoek. En aangezien deze coronacrisis een erg onzekere tijd is, is het erg waarschijnlijk dat koppels veel meer tussen de lakens duiken. Je kunt dus stellen dat intimiteit opzoeken met je partner voor vele een uitlaatklep is voor de stress in dit corona tijdperk.

  Een ander onderzoek uit 2008 wijst inderdaad uit dat wanneer er sprake is van crisis, er meer baby’s worden gemaakt en daarna geboren worden. Er wordt echter ook vermeld dat bij echt levensbedreigende, catastrofische situaties koppels liever samen hun leven redden, en dat dat weer leidt tot dalende geboortecijfers in de maanden erna. Maar dat is gelukkig nog niet het geval in dit coronatijdperk!

  Maar de coronacrisis kan ook averechts werken

  Bij sommige koppels is seks het laatste waaraan gedacht wordt op dit moment. Dat kan zo zijn in de volgende situaties:

  • Als je al kinderen hebt, en nu alle aandacht aan hun moet geven met thuisscholing en activiteiten binnenshuis.
  • De onzekere en stressvolle wereld waarin we nu zitten kan juist averechts werken, want minder mensen zullen dit niet het juiste moment vinden om kinderen op de wereld te zetten.
  • Daarnaast kan stress een negatieve invloed hebben op vruchtbaarheid.
  • Natuurlijk is het ook een voorwaarde dat een man klaarkomt, en dat de vrouw niet aan de pil is. En ook moet de eisprong op dat moment plaatsvinden. Het zijn dus een aantal factoren die wel moeten kloppen om zwanger te raken.
  • Tijdens de coronacrisis zijn meer mensen bang voor besmetting door lichaamscontact, dus dat kan de zin in intimiteit ook beperken.

  Meer echtscheidingen?

  Koppels kunnen er tijdens de thuisisolatie ook achter komen dat ze eigenlijk niet goed bij elkaar passen. Of het kan de druppel doen overlopen bij getrouwde stellen zo lang achter elkaar op elkaars lip te moeten zitten. Het is goed voor te stellen dat het zo lang constant samen zijn vragen oproept en irritaties veroorzaakt, dat sommigen stellen dat het coronavirus juist zal zorgen voor meer scheidingen.

  Zwanger worden? Grijp je kans!

  Één ding is zeker: als je zwanger probeert te worden, dan is deze thuisisolatie met je partner je kans! Je kunt nu ongetwijfeld op je vruchtbaarste momenten proberen een kindje te krijgen, zonder dat sociale verplichtingen jullie daarvan weerhouden.

  Of het zal leiden tot een heuse corona babyboom, dat moeten we nog maar zien!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard