1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Borstvoeding/ Flesvoeding

  Gepubliceerd op: 9-9-2020Bewerkt op: 3-21-2021
  Verloskundigenpraktijk Westerkade Gepubliceerd op: 9-9-2020Bewerkt op: 3-21-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Westerkade
  Al snel tijdens je zwangerschap word je gevraagd of je borst- of flesvoeding gaat geven en iedereen heeft er wel een mening over. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk dat je de voeding kiest waar jij en je kind je prettig bij voelen.

  Borstvoeding

  Dat borstvoeding de beste start voor je kind is, blijkt uit verschillende onderzoeken: moedermelk bevat precies de juiste hoeveelheid voedingsstoffen die je baby nodig heeft en beschermt je kind onder andere tegen infecties doordat het antistoffen bevat. Ook hebben kinderen die borstvoeding krijgen vaak minder last van allergieën en hebben ze veelal een hogere weerstand. Voor moeders heeft het geven van borstvoeding ook voordelen: je bent sneller op je oude gewicht en de kans op borstkanker is aantoonbaar kleiner als je langer voedt. Als je borstvoeding wil gaan geven is het aan te raden om je tijdens de zwangerschap al te verdiepen in het geven van borstvoeding. Door het bezoeken van borstvoedingsavonden of het lezen van boeken en sites ben je straks optimaal voorbereid. Het geven van borstvoeding is iets heel natuurlijks, maar niet bij elke moeder loopt het vanaf het begin als vanzelf. Uiteraard kunnen wij je hierin begeleiden. Het kan ook fijn zijn om een lactatiekundige te raadplegen, die is gespecialiseerd in borstvoeding en alles wat daar verder bij komt kijken. Een consult bij een lactatiekundige wordt meestal vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Borstvoeding geven betekent soms investeren. Extra hulp en advies krijgen draagt bij aan een goede start van borstvoeding

  Klik hier voor links naar lactatiekundige en andere handige websites over (borst)voeding.


  Flesvoeding

  Op basis van medische of persoonlijke gronden kun je ervoor kiezen om geen borstvoeding te gaan geven. Flesvoeding is dan een prima alternatief. Het maakt niet zoveel uit welk merk flesvoeding je kiest; de samenstelling van flesvoeding is vastgelegd in de Warenwet. Je hebt een enorme keuze qua flessen en spenen. Probeer verschillende soorten spenen uit, je merkt vanzelf wel welk type speen je kind prettig vindt.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard