1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 41 Vita Nova

  Gepubliceerd op: 3-16-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch Gepubliceerd op: 3-16-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch
  Je baby weegt nu 3430 gram en je baby is nu 51 centimeter lang

  Ontwikkelingen bij de moeder

  Welke veranderingen vinden er bij jou als aanstaande moeder in week 41 van de zwangerschap plaats? En wat is belangrijk om te weten? Je uitgerekende datum is geweest en toch ben je nog niet bevallen. Dat is normaal en geen reden om je zorgen om te maken. Officieel is een geboorte tussen week 37 en week 42 op tijd: 93% van de vrouwen bevalt in deze periode. De controles gaan gewoon door dus ook deze week zie je ons weer.

  We zullen in de week tussen 41 en 42 weken extra controles plannen, zowel bij ons als bij de gynaecoloog waardoor je om de dag een controle afspraak hebt staan.

  Doordat je de psychologische grens van 40 weken gepasseerd bent zullen ook veel mensen om je heen met je meeleven. Dit kan doordat ze bellen, mailen, appen of op bezoek komen. Vaak is het zo dat het je niet persé helpt. Geef hier je grenzen in aan. ( of een antwoordapparaat of standaard app groep aan te maken om iedereen tegelijk te melden dat je nog niet bevallen bent.) Grenzen kunnen rust geven en ervoor zorgen dat je je kunt concentreren op jezelf en je gezin (to be).

  Als je wilt weten wat je kunt verwachten, lees dan deze folder en informatie op de website.

  Wanneer je gestript wilt worden, plannen we dat samen in op het spreekuur of bij de dienstdoende verloskundige rond de termijn van 41 weken. Mocht je er niet van gaan bevallen, dan is het geen probleem om het strippen te herhalen, dit doen we maximaal 3 keer en met een minimale interval van een dag. Strippen is een natuurlijke interventie zonder dat er complicaties bekend zijn en kan het begin van de bevalling vervroegen.

  Ontwikkelingen bij je kindje

  Hoe ontwikkelt je kindje zich in week 41? Heb je je weleens afgevraagd wat je kindje merkt van de bevalling? In de eerste uren eigenlijk helemaal niets, zeker als je vliezen nog niet gebroken zijn. Tijdens een bevalling heeft een kindje nog steeds alle mogelijkheden om te bewegen en het kan er soms ook voor zorgen dat je buik gevoeliger is voor krampen of weeën. Een gezond kindje kan de bevalling prima aan!. Is je kindje in deze week nog niet geboren? Dan heeft hij of zij het waarschijnlijk gewoon ontzettend naar de zin in je buik.

  Tips en leesvoer

  • Je krijgt de aanvraagformulieren voor de kinderbijslag thuisgestuurd, nadat je je kindje hebt opgegeven bij de gemeente. De gemeente geeft de geboorte van jullie kind namelijk door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die de uitkeringen regelt. Het bedrag dat je via de kinderbijslag krijgt, is afhankelijk van de leeftijd van je kind.
  • Als je kindje na de geboorte ligt te slapen, neemt hij/zij waarschijnlijk de houding aan waarin je kindje de laatste dagen in jouw baarmoeder heeft gelegen.
  • Wil je nog wat meer informatie, heb je vragen of vind je het prettig om in een persoonlijk gesprek nog een en ander te bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard