1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 27: Het hormonenvuur was deze week in alle hevigheid aanwezig !

  Gepubliceerd op: 2-21-2020Bewerkt op: 2-25-2020
  Blogkanaal van Daniëlle Boss-Krijnen Gepubliceerd op: 2-21-2020Bewerkt op: 2-25-2020
  Geschreven door: Blogkanaal van Daniëlle Boss-Krijnen
  Met een bakje koffie, typ ik deze blog waarin ik mijn ervaringen deel van week 27. Het was een interessante week. Herken je dat trouwens, alsof het lijkt dat je niet alles meer weet? Misschien gelukkig ook maar, zucht…

  Met 27 weken had ik best veel last van nesteldrang, was ik energiek, tot het hypere af, wisselde ik dat soms af met een middagdutje en werd ik vaak vroeg en enthousiast wakker. En het mooiste van alles was dat mijn buik behoorlijk groeide en ik de bewegingen van ons kindje specifieker voel! Een armpje, een elleboog, de rug. Zo bijzonder!!! Is dat bij jullie ook zo?

  Vroeger wakker en nesteldrang

  In het weekend gaf de wekker een keer 06.45 en 07.45 uur aan, terwijl toch echt de wekker niet aan stond! Erik werd even wakker op zondagochtend en ik dacht: schat ga jij maar lekker slapen. Ik ga wel ontbijten, heb toch honger. Rond 08.45 uur kon ik niet meer wachten en liep ik naar boven waar ik zag dat Erik al wakker aan het worden was. Schat, zullen we de waskast in elkaar zetten? Ik heb er zo veel zin in! Wat voor ontbijt wil je? Dan maak ik het beneden klaar voor je. Arme Erik! Gelukkig mocht ik ontbijt voor hem maken en had hij ook zin om de waskast verder te maken.

  Waskast DIY zolder

  Ik kwam namelijk, in ene, de vorige dag op het idee om op zolder de wasmachine en droger netjes te verstoppen achter een handige, makkelijke (?) DIY waskast van VT-wonen. Zo geschiedde, ontwerp kant en klaar en geprint, naar de bouwmarkt, waar het ondertussen hard aan het waaien was. En volle goede moed het hout op maat laten zagen bij de zagerij. Er stond best een rij, omdat waarschijnlijk iedereen hetzelfde dacht te gaan klussen met het slechte weer.

  Terwijl ik nog aan het wachten was op ons hout, ging Erik voor de rest van de materialen kijken in de bouwmarkt. Hij kwam terug met alleen een doosje schroeven en ik dacht, huh waar is de rest?! Hij kon het niet vinden. Dan vraag je dat het toch aan een van de medewerkers, zei ik. Kijk daar loopt er net eentje schat. Erik loopt het rondje met de medewerker mee en weet ondertussen waar alle benodigde materialen liggen, zoals keukenscharnieren, kettingen etc. Toch komt hij terug met datzelfde doosje schroeven zonder de rest. Schat, zegt hij, ik heb niets meegenomen omdat ik niet weet welke kleur ketting je mooi vindt en welke scharnieren we nodig hebben. Er hangen er heel veel! Ik lachen, ik was een beetje ongeduldig, maar ik bleef enthousiast en ik zei, dan kijk ik wel.

  Ondertussen was al het hout op maat gezaagd en liepen we door naar de kettingen en ik koos er een uit en zei nog dat het niet uitmaakte welke ketting, want die zit toch in de kast! Ow ow, lekker ding. Het is trouwens wel heel lief van hem. Vervolgens pakte ik de rest en klaar, op naar de kassa. Natuurlijk nog even plassen en naar huis toe. Klussen maar!

  Update waskast en babykamer

  Een paar dagen verder is de lage kast, zonder deuren nog, klaar. We hebben een opzetstuk nodig voor de boor om de grote gaten te maken voor de keukenscharnieren. Deze is niet bij de bouwmarkt te koop. Wat raar? Enig idee waar je die kan huren?

  Ondertussen is de babykamer al weken af (wat ik kan doen). Vandaar het nieuwe project waskast, voordat je denkt, hoe zit het met de babykamer? Volgende week komen de velours gordijnen in de kleur terra voor de babykamer en gaan Erik en mijn moeder het wandpaneel in de babykamer behangen met jungle behang met mooie dieren. Zo benieuwd!

  Hormonen en kwaaltjes

  Laat ik maar niet verder wijden aan het hormonenvuur wat deze week in alle hevigheid aanwezig was! De start van het derde trimster en nu al merkbaar. Soms onrustige benen, niet meer lang kunnen staan vanwege kramp (niet handig met boodschappen doen) en vooral doorlopen is fijn! Ongeduldig worden als iets niet meteen geregeld kan worden…

  Ik ga er een eind aan breien, anders wordt het een te lange blog.

  Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Wat zijn jullie ervaringen aan het begin van het derde trimester, met de baby voelen in je buik, en hoe ver zijn jullie met de babykamer? Ik ben benieuwd!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard