1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 22 Vita Nova

  Gepubliceerd op: 3-15-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch Gepubliceerd op: 3-15-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch
  Je baby weegt nu 440 gram en je baby is nu 28 centimeter lang

  Ontwikkelingen bij de moeder

  Welke veranderingen vinden er bij jou als aanstaande moeder in week 22 van de zwangerschap plaats? En wat is belangrijk om te weten? Je onderste ribben kunnen nu pijnlijk worden. Dit komt doordat de baarmoeder en je groter wordende kindje ze een beetje naar buiten drukken. Om dit ongemak zo veel mogelijk te verlichten, kun je het beste zo rechtop mogelijk zitten of kun je je armen boven je hoofd brengen.

  Het zou kunnen dat je last hebt van ongemakken die zich tijdens de zwangerschap voor kunnen doen. Kijk eens op onze eigen website voor meer informatie.

  Ontwikkelingen bij je kindje

  Hoe ontwikkelt je kindje zich in week 22? Je merkt waarschijnlijk dat je kindje vooral actief wordt als jij rustig gaat liggen en dat hij slaapt als jij bezig bent. Toch is dat niet zo vreemd als het lijkt. In het eerste geval probeert je kindje zijn evenwicht te herstellen, in het tweede geval wordt het door je bewegingen vanzelf in slaap gewiegd.

  Hoe actief je kindje soms ook is, het grootste gedeelte van de tijd wordt er geslapen. Knus in elkaar gedoken, in de favoriete foetushouding, die overigens voor elke kindje net weer even anders is. De een slaapt met de kin op de borst en opgetrokken knietjes, de ander met één gestrekt beentje, een derde houdt een handje op het hoofd. Zoet hè? In die karakteristieke slaaphouding zal je kindje zich ook na de geboorte het lekkerst voelen.

  Zwangerschapsverlof inplannen

  Heb je inmiddels je zwangerschapsverlof geregeld? Het is belangrijk dat dit op tijd wordt afgestemd met de werkgever. Meer informatie over zwangerschapsverlof is terug te lezen in de mail van week 12 of op de website van de Rijksoverheid.

  Tips en leesvoer

  • Als dit jullie eerste kindje wordt, gaat er straks veel veranderen. Geniet dan ook vooral van het feit dat jullie nog even met z’n tweeën zijn.
  • Pas op met het tillen van zware dingen, dit kan belastend zijn voor je buik, bekken en rug.
  • Ook zo benieuwd hoe je kindje er uit ziet? Met een 3D/4D echo kun je je kindje mooi bekijken. Tussen 23 en 28 weken zijn de beelden het mooist. Kijk voor meer informatie op www.echocentrumkeik.nl.
  • Wil je nog wat meer informatie, heb je vragen of vind je het prettig om in een persoonlijk gesprek nog een en ander te bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard