1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Uitnodiging herhaalprik corona oktober 2022

  Gepubliceerd op: 10-5-2022Bewerkt op: 10-5-2022
  Tria verloskundigen Gepubliceerd op: 10-5-2022Bewerkt op: 10-5-2022
  Geschreven door: Tria verloskundigen
  Uitnodiging herhaalprik corona oktober 2022

  Informatie over de uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona bij de GGD.

  Beste zwangere,

  Heb je eerder de basisserie tegen corona gehad? Dan ligt er nu een herhaalprik voor je klaar.Je kunt van ons een uitnodiging op naam krijgen tijdens de afspraak op het spreekuur of wij kunnen deze mailen. De uitnodiging krijg je omdat je tijdens de zwangerschap extra risico loopt om ziek te worden van het coronavirus. Je kunt de vaccinatie krijgen bij de GGD. Je kiest zelf of je de coronaprik wilt halen. Het is gratis.

  Waarom nog een herhaalprik tegen corona? Je krijgt de uitnodiging voor de herhaalprik zodat je vanaf het najaar extra bent beschermd tegen het coronavirus. We verwachten dat de besmettingen in de winter op gaan lopen. Ook als je eerder gevaccineerd bent of al corona hebt gehad, kun je nog (ernstig) ziek worden van corona. Het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor wordt je niet of minder ziek van het coronavirus.

  Wanneer? Heb je minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting gehad? Dan kan je vanaf 10 oktober een afspraak maken bij de GGD.

  Welk vaccin? Je kunt het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna krijgen. Je kan niet kiezen. Met dit vaccin ben je beter beschermd tegen corona.

  Meer informatie? Je kunt meer lezen op de website https://deverloskundige.nl/zwangerschap/tekstpagina/83/vaccinaties/ of www.coronavaccinatie.nl of www.vragenovercorona.nl, of je kunt bellen naar 0800-1351 (gratis). Voor medische vragen kan je contact opnemen met de huisartspraktijk.

  Met vriendelijke groet, TRIA-Verloskundigen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard