1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zorg in de zomer

  Gepubliceerd op: 6-11-2023Bewerkt op: 6-11-2023
  ZIJ vrouw & geboortezorg Gepubliceerd op: 6-11-2023Bewerkt op: 6-11-2023
  Geschreven door: ZIJ vrouw & geboortezorg
  De zomer is in ons land, dat betekent elk jaar dat het druk wordt met bevallingen. Dit heeft gevolgen voor de zorg, graag informeren we jullie hierover namens de regio.

  Waarschijnlijk is het u niet ontgaan dat de landelijke media de afgelopen tijd veel aandacht heeft besteed aan het personeelstekort in de gezondheidszorg. Helaas geldt dit komende zomer ook voor de geboortezorg in de regio Rivierenland. Samen met alle partners in de zorg rondom moeder en kind in onze regio kijken we voortdurend hoe we iedereen de juiste zorg kunnen bieden deze komende periode.

  Er is een complete en overzichtelijke instructiefolder als u na een ziekenhuisbevalling niet direct bij thuiskomst kraamzorg ontvangt. Indien u voor 18:00 ontslagen wordt uit het ziekenhuis is er in de regel wel kraamzorg beschikbaar. Daarna kunnen we deze garantie niet geven. Na 20:00 is er in principe geen kraamzorg beschikbaar. Elk kraamzorgbureau heeft een telefoonnummer dat u kunt bellen voor advies of bij zorgen. Daarnaast kunt u indien nodig natuurlijk ook contact opnemen met uw eigen verloskundige.

  De kraamzorgorganisaties streven ernaar de kraamzorguren te leveren die tijdens de intake zijn afgesproken. Het kan echter zijn dat er aanpassingen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een vermindering of andere verdeling van kraamzorguren. Daarnaast kan het tijdens de kraamperiode voorkomen dat er verschillende kraamverzorgenden voor u en uw kindje komen zorgen.

  Het kan zijn dat de bevalling niet in het ziekenhuis van uw keuze kan plaatsvinden ten gevolge van drukte. Natuurlijk doen we er alles aan om deze situatie te voorkomen. Uw verloskundige overlegt indien nodig met u wat de alternatieven zijn.

  In het ziekenhuis kan het voorkomen dat u na de bevalling met uw kindje samen met een andere pas bevallen moeder met haar kindje op een kamer verblijft. Het is dan niet mogelijk dat uw partner blijft slapen. We gaan er vanuit dat we met bovenstaande acties alle pasgeborenen en ouders in onze regio zo goed mogelijk kunnen verzorgen. We hopen op uw begrip in deze periode. Mochten er vragen of zorgen zijn, bespreek deze dan met uw eigen zorgverlener.

  Names het Netwerk Geboortezorg Rivierenland (verloskundige, ziekenhuis Rivierenland, kraamzorg)

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard