1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Welkom

  Gepubliceerd op: 1-20-2021Bewerkt op: 12-9-2021
  Verloskundigenpraktijk In de Kempen Gepubliceerd op: 1-20-2021Bewerkt op: 12-9-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk In de Kempen
  Praktische informatie voorafgaand aan de geplande afspraken

  Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

  Een mooie en vooral een bijzondere periode gaan jullie hopelijk tegemoet. Wij zijn in ieder geval blij jullie te mogen begeleiden tijdens deze speciale periode. Mogelijk zijn er al vele vragen in jullie opgekomen. Via deze welkomstmail willen we alvast wat uitgebreide informatie sturen, mogelijk zijn daarmee al wat vragen direct beantwoord.

  Wanneer het gelukt is met je inschrijving bij zwangerenportaal, en je je integraal dossier hebt geaccepteerd krijg je oa. inzage in je dossier, je afspraken, je uitslagen. We hebben een aantal afspraken ingepland tijdens ons telefonisch contact. De data en tijden van de afspraken staan in je zwangerenportaal onder Mijn afspraken voorafgaand krijg je altijd een afspraakherinnering.

  Intactheidsecho rond 8 weken

  Deze eerste echo is bedoeld om te beoordelen of er ook daadwerkelijk een zwangerschap zichtbaar is met een kloppend hartje. We maken de echo het liefst inwendig omdat dit het duidelijkste beeld geeft en we ook direct de baarmoeder kunnen beoordelen.

  • Het is prettig om te zorgen dat de blaas leeg is voor binnenkomst.
  • Je krijgt folders mee over de zwangerschap in het algemeen en de mogelijke onderzoeken waar je gebruik van kunt maken
  • Deze afspraak duurt ongeveer 15-20 minuten

  Intakegesprek rond 9-10 weken

  Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jullie intake vragenlijst en is er ruimte voor vragen.

  • Ter voorbereiding op de intake is het prettig wanneer jullie zo snel mogelijk de intake vragenlijst kunnen invullen en kunnen uploaden bij gedeelde bestanden ook onder het gedeelte Communicatie met jouw verloskundige
  • Informatie over alles wat belangrijk is om te weten wanneer je zwanger bent vind je terug in onderstaande folder. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als voeding, vitamines, leefgewoontes, controles, onderzoeken, klachtjes in de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Lees deze dus goed door!
  • Tijdens de zwangerschap zijn er onderzoeken die jullie kunnen laten doen die bedoeld zijn eventuele aangeboren aandoeningen bij jullie kind op te sporen. Deze onderzoeken zijn niet verplicht. Wanneer jullie hier meer over willen weten kun je via deze link de informatie vinden. We komen hierop terug tijdens de intake indien gewenst. De volgende onderzoeken vallen onder prenatale screening
  • Je mag een ID bewijs meebrengen
  • Het intake gesprek duurt ongeveer 50-60 minuten

  De termijnecho rond 10-12 weken

  Bij de termijnecho bekijken we de zwangerschap en leggen we je uitgetelde datum definitief vast. Meestal kan dit vanuit de buikzijde.

  • Omdat deze echo via de buik plaats vindt is het fijn wanneer je met een gevulde blaas komt.
  • Je krijgt een aantal formulieren mee voor het bloedprikken en voor eventuele verdere onderzoeken
  • Deze afspraak duurt ong 15-20 minuten

  Coronavirus:

  Op dit moment bevinden we ons in een bijzondere tijd met het Coronavirus. Dat maakt dat het niet mogelijk is de verloskundige zorg op de vertrouwde/normale wijze te bieden. Dit neemt niet weg dat wij onze uiterste best doen om te zorgen dat jullie de zorg krijgen die nodig is om jullie zo goed mogelijk door deze belangrijke, maar vooral ook bijzondere periode te begeleiden.

  De huidige maatregelen staan beschreven op onze website bij de nieuwsberichten. We proberen deze direct aan te passen wanneer er wijzigingen zijn. Check deze dus regelmatig. Je krijgt bij wijziging ook een bericht via zwangerenportaal.

  We hopen op jullie begrip ❤

  De meest actuele informatie vanuit het RIVM rondom zwangerschap en coronavirus zijn te lezen via: http://allesoverzwanger.nl/veel-gestelde-vragen-over-het-coronavirus/

  Bereikbaarheid

  Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06-28808757

  Voor niet dringende vragen of bijvoorbeeld afspraken verzetten vragen wij je te bellen tijdens het telefonisch spreekuur, dit is elke werkdag tussen 8:30-9:30u op bovenstaande nummer. Soms is het druk met telefoontjes, probeer het dan 10 minuten later nog een keer, wanneer we je oproep gemist hebben bellen wij je altijd even terug.

  Via ons contactformulier op de website kun je ook altijd niet dringende vragen stellen of informatie aan ons doorgeven, we proberen deze binnen 24u te beantwoorden.

  Voor verdere gegevens en informatie over ons, onze praktijk, de zwangerschap, bevalling en/of kraambed verwijzen we graag naar: www.indekempen.nl
  Kijk ook eens op zorgpad daar staat alle informatie in volgorde van je aantal zwangerschapsweken, altijd fijn wanneer je graag wil weten wat we de volgende controle gaan doen, bespreken, wat je zelf nog mag regelen of wanneer je informatie over iets gaat ontvangen.

  Heel veel plezier met de voorbereidingen, We zien jullie heel graag op de praktijk!

  Vriendelijke groeten,

  Karlijn, Lonneke, Ank & Alicia

  Verloskundigenpraktijk In de Kempen Oude provincialeweg 77 5527 BN Hapert
  06-28808757 www.indekempen.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard