Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Welkom

Verloskundigenpraktijk In de Kempen

, 20 January 2021 22:25Laatste update op: 26 May 2021 10:12

Praktische informatie voorafgaand aan de geplande afspraken

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

Een mooie en vooral een bijzondere periode gaan jullie hopelijk tegemoet. Wij zijn in ieder geval blij jullie te mogen begeleiden tijdens deze speciale periode. Mogelijk zijn er al vele vragen in jullie opgekomen. Via deze welkomstmail willen we alvast wat uitgebreide informatie sturen, mogelijk zijn daarmee al wat vragen direct beantwoord.

Wanneer het gelukt is met je inschrijving bij zwangerenportaal, en je je integraal dossier hebt geaccepteerd krijg je oa. inzage in je dossier, je afspraken, je uitslagen. We hebben een aantal afspraken ingepland tijdens ons telefonisch contact. De data en tijden van de afspraken staan in je zwangerenportaal onder Mijn afspraken voorafgaand krijg je altijd een afspraakherinnering.

Intactheidsecho rond 8 weken

Deze eerste echo is bedoeld om te beoordelen of er ook daadwerkelijk een zwangerschap zichtbaar is met een kloppend hartje. We maken de echo het liefst inwendig omdat dit het duidelijkste beeld geeft en we ook direct de baarmoeder kunnen beoordelen.

 • Het is prettig om te zorgen dat de blaas leeg is voor binnenkomst.
 • Je mag een USB stick meenemen, dan kunnen we daar wat foto's opzetten.
 • Tijdens deze afspraak meten we ook de bloeddruk en bepalen we je gewicht
 • Deze afspraak duurt ongeveer 15-20 minuten

Intakegesprek rond 9-10 weken

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jullie intake vragenlijst en is er ruimte voor vragen.

 • Ter voorbereiding op de intake is het prettig wanneer jullie zo snel mogelijk de intake vragenlijst kunnen invullen en kunnen uploaden bij gedeelde bestanden ook onder het gedeelte Communicatie met jouw verloskundige
 • Belangrijke informatie rondom zwangerschap en voeding vind je in onderstaande folders. Vragen hierover kun je eventueel stellen tijdens de intake.
 • Tijdens de zwangerschap zijn er onderzoeken die jullie kunnen laten doen die bedoeld zijn eventuele aangeboren aandoeningen bij jullie kind op te sporen. Deze onderzoeken zijn niet verplicht. Wanneer jullie hier meer over willen weten kun je via onderstaande link de informatie vinden. We komen hierop terug tijdens de intake indien gewenst.
 • Je mag een ID bewijs meebrengen
 • Het intake gesprek duurt ongeveer 40-45 minuten

De termijnecho rond 10-12 weken

Bij de termijnecho bekijken we de zwangerschap en leggen we je uitgetelde datum definitief vast. Meestal kan dit vanuit de buikzijde.

 • Omdat deze echo via de buik plaats vindt is het fijn wanneer je met een gevulde blaas komt.
 • Je mag een USB stick meenemen, dan kunnen we daar wat foto's opzetten
 • Je krijgt een aantal formulieren mee voor het bloedprikken en voor eventuele verdere onderzoeken
 • Deze afspraak duurt ong 15-20 minuten

Coronavirus:

Op dit moment bevinden we ons in een bijzondere tijd met het Coronavirus. Dat maakt dat het niet mogelijk is de verloskundige zorg op de vertrouwde/normale wijze te bieden. Dit neemt niet weg dat wij onze uiterste best doen om te zorgen dat jullie de zorg krijgen die nodig is om jullie zo goed mogelijk door deze belangrijke, maar vooral ook bijzondere periode te begeleiden.

De huidige maatregelen staan beschreven op onze website bij de nieuwsberichten. We proberen deze direct aan te passen wanneer er wijzigingen zijn. Check deze dus regelmatig. Je krijgt bij wijziging ook een bericht via zwangerenportaal.

We hopen op jullie begrip ❤

De meest actuele informatie vanuit het RIVM rondom zwangerschap en coronavirus zijn te lezen via: http://allesoverzwanger.nl/veel-gestelde-vragen-over-het-coronavirus/

Bereikbaarheid

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06-28808757

Voor niet dringende vragen of bijvoorbeeld afspraken verzetten vragen wij je te bellen tijdens het telefonisch spreekuur, dit is elke werkdag tussen 8:30-9:30u op bovenstaande nummer. Soms is het druk met telefoontjes, probeer het dan 10 minuten later nog een keer, wanneer we je oproep gemist hebben bellen wij je altijd even terug.

Via ons contactformulier op de website kun je ook altijd niet dringende vragen stellen of informatie aan ons doorgeven, we proberen deze binnen 24u te beantwoorden.

Voor verdere gegevens en informatie over ons, onze praktijk, de zwangerschap, bevalling en/of kraambed verwijzen we graag naar: www.indekempen.nl
Kijk ook eens op zorgpad daar staat alle informatie in volgorde van je aantal zwangerschapsweken, altijd fijn wanneer je graag wil weten wat we de volgende controle gaan doen, bespreken, wat je zelf nog mag regelen of wanneer je informatie over iets gaat ontvangen.

Heel veel plezier met de voorbereidingen, We zien jullie heel graag op de praktijk!

Vriendelijke groeten,

Karlijn, Lonneke, Ank & Ellen

Verloskundigenpraktijk In de Kempen Oude provincialeweg 77 5527 BN Hapert
06-28808757 www.indekempen.nl

 • Magazine

 • Mijn week

 • Zoeken

 • Dashboard