1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  start centering pregnancy groep

  Gepubliceerd op: 9-24-2020Bewerkt op: 5-14-2024
  Verloskundigen praktijk Catharina Schrader Gepubliceerd op: 9-24-2020Bewerkt op: 5-14-2024
  Geschreven door: Verloskundigen praktijk Catharina Schrader
  Samen weet je meer. Je zwangerschapscontroles volgen in groepsverband. Uitgebreide informatie over je zwangerschapskwaaltjes, voeding, borst of flesvoeding, de bevalling, het consultatiebureau, de kraamweek, het ouderschap, anticonceptie. Ook als je zwanger bent van een volgend kindje en alles niet meer nieuw voor je is. Is het goed om jou ervaring te delen met nieuwe aanstaande moeders.

  Beste zwangeren,

  Op 4 juni 2024 start er weer een nieuwe centering Zwangerschap groep.

  Wat is Centering Zwangerschap?

  Tijdens de CenteringZwangerschap bijeenkomsten worden veel dingen besproken die te maken hebben met je zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Tijdens de bijeenkomst vindt de zwangerschapscontrole plaats. Je leert zelf je eigen bloeddruk meten en je weegt je bij binnenkomst (niet verplicht). Er zijn 9 bijeenkomsten waarin uiteenlopende onderwerpen worden besproken zoals: welke voeding kan ik beter wel of juist niet eten. Welke voeding ga ik mijn baby straks geven? Hoe gaat een bevalling en wanneer moet ik de verloskundige bellen. Maar ook wat is belangrijk in de eerste week na de geboorte en wat vind ik belangrijk in mijn gezin. Daarnaast is er tijd om alle vragen die jij hebt te bespreken.

  De Centering bijeenkomsten vervangen de controles op het reguliere spreekuur. De controle wordt gedaan tijdens de bijeenkomst (m.u.v. eventuele groeiecho's. Die worden ingepland op het spreekuur). Iedere avond start om 18.45 uur. De bijeenkomsten zijn op dinsdag, 4 juni, 2 juli, 30 juli, 27 aug, 10 sept, 24 sept, 8 okt, maandag 21 okt, 5 nov Er zijn 2 partneravonden ingepland als het thema "de bevalling" zal worden besproken (10 en 24 sept.). Tijdens de overige bijeenkomsten is je partner altijd welkom aan het begin van de bijeenkomst, tijdens de controle, mee te komen om even naar het hartje te luisteren. De avonden worden geleid door een verloskundige en een co-begeleider/praktijkassistente.

  Ben je uitgerekend tussen ± 05-11-2024 en 20-12-2024 en bij ons of bij de gynaecoloog onder controle en lijkt het je leuk om mee te doen aan CenteringZwangerschap. Jouw kennis en ervaring te delen met andere zwangeren/moeders of juist om van anderen te leren omdat je veel vragen hebt. Meld je dan aan via ons mail naar mailto Of geef het aan tijdens het spreekuur. Ook als je nog vragen hebt n.a.v. bovenstaande informatie kun je hier terecht. Voor meer informatie zie https://www.samenweetjemeer.nl/

  Er zijn nog een paar plekjes vrij!

  Met vriendelijke groeten,

  Verloskundigen en

  Sieuwke Osinga, praktijkassistente

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard