1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Uitnodiging cursus Ontspannen bevallen

  Verloskundig Centrum Carnisselande/Binnenmaas

  , 5 oktober 2021 16:02Laatste update op: 5 oktober 2021 16:38

  Cursusdagen; 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12 (partneravond), 13/12 vanaf 19.45 uur

  Verloskundig Centrum Carnisselande Binnenmaas organiseert een cursus “Ontspannen Bevallen”, een mix van oefeningen uit de zwangerschapsgym en zwangerschapsyoga. Deze cursus draagt bij aan een goede “zwanger-fit” conditie en bereidt je voor op de bevalling en op de geboorte van jullie kind. In de cursus wisselen inspanning en ontspanning elkaar af, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals de fitbal. Actief, maar ook rustig en ontspannen, compleet, duidelijk, persoonlijk en plezierig, zodat je met een gerust gevoel en vol zelfvertrouwen aan je bevalling kan beginnen! De cursus bestaat uit acht lessen, waarvan één partnerles. De lessen duren 75 minuten en worden gegeven door een professionele, hiervoor opgeleide en enthousiaste docente. De partnerles is in les 7 en tijdens deze les herhalen we een aantal (ademhalings-)oefeningen, maar nu mét partner, zodat hij/zij een actieve rol kan spelen en jou als zwangere kan begeleiden bij het bevallen van jullie kind. Ook zullen er een aantal ontspannende massages aangeleerd worden. Alle deelnemers zijn min of meer gelijktijdig uitgerekend; de cursus start als je ongeveer 20-28 weken zwanger bent. In een periode van acht lessen leer je als (aanstaande) moeder ontspannings- en ademhalingstechnieken, maar ben je ook actief bezig om je spieren te trainen en conditie op peil te houden. Tijdens de laatste les krijg je informatie over de kraamperiode en leer je welke oefeningen je op een prettige en veilige manier tijdens deze periode kunt doen.

  Inhoud 8-weekse cursus zwangerschapsgym:

  • De juiste houding tijdens dagelijkse bewegingen: staan, zitten, lopen, bukken en tillen
  • Contact maken met je baby in je buik
  • De fitbal gebruiken tijdens en na je zwangerschap
  • Ontspannen in de zwangerschap en tijdens de bevalling, bijvoorbeeld d.m.v. ontspannende massages
  • Oefeningen voor alle spiergroepen die tijdens de zwangerschap en bevalling belast worden
  • Verschillende ademhalingstechnieken om de ontsluitings- en persweeën op te vangen De perstechniek in verschillende baringshoudingen
  • Oefeningen voor het verminderen/ voorkomen van bekkenpijn

  Praktische informatie:

  De kosten voor deze cursus bedragen 150 euro. Tijdens de lessen maken we gebruik van de fitbal/gymbal, deze moet je zelf mee nemen. Lokatie: Praktijk Centrum Carnisse, Middeldijkerplein 3a, 2993 DL Barendrecht Het is mogelijk om (een gedeelte) van de vergoeding terug te ontvangen bij de zorgverzekeraar. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden. Je kunt je aanmelden door ons te mailen via info@verloskundigcentrumcarnisselande.nl of infor@verloskundigcentrumbinnenmaas.nl of door het online aanmeldformulier op onze website in te vullen (onder in de lege ruimte vermelden dat het om de cursus “Ontspannen Bevallen” gaat). Zodra je je hebt aangemeld, krijgt je van ons een bevestiging met de nota. Deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan. Inschrijving is pas definitief als het cursusbedrag voldaan is. Annuleren van een cursus is mogelijk tot uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus. Annuleren van een cursus gaat via de mail of schriftelijk.

  Met vriendelijke groet, Team Verloskundig Centrum Carnisselande/Binnenmaas en Mira van Herwijnen, Barendrecht Yoga

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard