1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De 22 weken prik/ kinkhoestvaccinatie

  Gepubliceerd op: 1-13-2023Bewerkt op: 4-28-2024
  Verloskundigen Praktijk Born e.o. Gepubliceerd op: 1-13-2023Bewerkt op: 4-28-2024
  Geschreven door: Verloskundigen Praktijk Born e.o.
  Beste zwangere, hierbij ontvang je de info m.b.t. de kinkhoestvaccinatie vanaf 22 weken zwangerschap.

  Tijdens de zwangerschap wordt vrouwen vaak aangeraden om zich te laten vaccineren tegen kinkhoest, een bacteriële luchtweginfectie die vooral gevaarlijk kan zijn voor pasgeborenen. Deze vaccinatie, die bekend staat als de kinkhoestprik, biedt bescherming aan zowel de moeder als haar ongeboren baby.

  Bij het overwegen van de kinkhoestprik tijdens de zwangerschap is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over zowel de voordelen als de nadelen van de vaccinatie. U kunt meer gedetailleerde informatie vinden over de kinkhoestprik en mogelijke bijwerkingen op de websites die hieronder benoemd zijn. Deze websites bieden uitgebreide informatie over vaccinaties en geeft een overzicht van verschillende perspectieven en standpunten over dit onderwerp. Door uzelf goed te informeren, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de kinkhoestprik en wat het beste is voor u en uw baby.

  De 22 weken prik is mogelijk om te laten zetten vanaf 22weken, maar kan ook op een later tijdstip in de zwangerschap. Wel moet de prik minimaal 2weken voor de bevallingsdatum gezet zijn, wil deze effectief kunnen zijn in de bescherming.

  https://rijksvaccinatieprogramma.nl/22wekenprik

  https://www.nvkp.nl/ziekten-en-vaccins/overzicht/kinkhoest/

  https://www.rivm.nl/sites/default/files/2019-10/011427_Flyer%20Kinkhoest_V2_TG.pdf

  https://rijksvaccinatieprogramma.nl/sites/default/files/2021-12/013164_Folder%20RVP%2022%20weken_V3_TG.pdf

  Wil jij je graag laten vaccineren, neem dan contact op met de GGD Zuid-Limburg en boek een afspraak in: https://www.ggdzl.nl/burgers/jeugd-en-gezin/22-wekenprik/

  Groetjes van het team

  Verloskundigen praktijk Born

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard