1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Regelzaken in het begin van je zwangerschap

    Gepubliceerd op: 1-21-2022Bewerkt op: 1-21-2022
    Verloskundige praktijk Beverwijk Gepubliceerd op: 1-21-2022Bewerkt op: 1-21-2022
    Geschreven door: Verloskundige praktijk Beverwijk
    Dingen waar je aan kunt denken om binnenkort te regelen

    Dingen waar je aan moet denken om te regelen:

    Hierbij willen we je graag op de hoogte brengen van een aantal zaken die je moet regelen als je zwanger bent. Je kunt ook dit filmpje bekijken waarin we een aantal zaken bespreken.

    1. Weet iedereen al dat je zwanger bent? Misschien je vrienden en familie wel al, maar hebben jullie ook gedacht aan je huisarts, de zorgverzerkering en de apotheek. Als je je werkgever op de hoogte stelt, is het ook handig dat je een zwangerschapsverklaring meeneemt. Die krijg je bij je 2e afspraak bij ons.
    2. Misschien heb je al nagedacht of je straks weer wilt gaan werken als de baby er is, heb je dan ook al nagedacht over kinderopvang. Hier zijn meestal flinke wachtlijsten voor. Dus schrijf je indien nodig bijtijds in! Er zijn verschillende dagverblijven in de regio, denk ook aan gastouderschap eventueel.
    3. Regel je kraamzorg voor de 20e zwangerschapsweek, dan wordt je niet gekort in het aantal uren in zorgverlening. Wij werken het meeste met RKZ Kraamzorg en met de kraamvogel. Je kunt je eenvoudig via de link aanmelden.
    4. Check de website van de rijksoverheid, hier kan je goed bekijken welke zaken je allemaal kunt regelen. Ben je bijvoorbeeld niet getrouwd, of heb je geen geregistreerd partnerschap, dan is het handig als je partner de baby erkent. Dit is het beste om al te doen in de zwangerschap en niet na de geboorte. Via deze link kom je meteen op de website van de gemeente om een afspraak in te plannen voor de erkenning.
    5. Vanaf 22 weken zwangerschap kan je de kinkhoest vaccinatie krijgen. Voor meer daarover kan je kijken op de site van de 22 weken prik.
    6. Orienteer je alvast op een zwangerschapscursus; Veel daarvan kun je vinden op onze website.
    7. Heb je al nagedacht of je straks borstvoeding of flesvoeding wil gaan geven? Voor deze keuze wijzen we je graag op deze site van het Centrum van Jeugd en Gezin ( CJG), Hier staat ook op hoe je je eventueel kunt aanmelden voor een borstvoedingsinformatie avond.

    Uiteraard zijn er natuurlijk nog meer zaken die je eventueel kunt regelen, veel hierover kan je vinden op onze eigen website

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard