Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Voorbereiden op je bevalling

Verloskundigen Praktijk Voorburg

, 9 December 2020 13:31Laatste update op: 14 December 2020 14:40

Informatie en folders

Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Zo kun je je beter ontspannen tijdens de bevalling. Je kunt kiezen of je thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum wilt bevallen. Al deze plekken zijn veilig.

https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/185/voorbereiding-op-de-bevalling/

Pijnbehandeling

Je lichaam reageert meteen op bevallingspijn door zelf pijnstillers (endorfines) aan te maken zodat je minder pijn voelt. Angst of spanning belemmert de aanmaak van endorfines. Daarom is het belangrijk zo ontspannen en comfortabel mogelijk te zijn tijdens je bevalling. Maar wil je bevallen met pijnstilling, dan kun je kiezen uit pijnstillingsmethoden zonder en met medicijnen.

https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/187/bevallingspijn/

Wist je dat je minder pijn hebt als je regelmatig van houding wisselt tijdens de bevalling? Ook duurt de bevalling korter. Zelf bepalen: Het is jouw bevalling, dus jij bepaalt in welke houding je bevalt. Wissel wel een aantal houdingen tijdens de bevalling af. Probeer uit wat voor jou het beste voelt!

https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/186/bevallingshoudingen/

Heb je vragen , stel ze gerust op je controle. We plannen tussen de 32-36 weken een afspraak om het over jou bevalling te hebben. Je geboortewensen mag je op papier zetten dan kunnen we die samen bespreken.

Je verloskundige

Karin ,Roos, Hilda en Sabrina

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard