1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Voorbereiden op je bevalling

  Gepubliceerd op: 12-9-2020Bewerkt op: 3-28-2024
  Verloskundigen Praktijk Voorburg Gepubliceerd op: 12-9-2020Bewerkt op: 3-28-2024
  Geschreven door: Verloskundigen Praktijk Voorburg
  Informatie en folders

  Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Zo kun je je beter ontspannen tijdens de bevalling. Je kunt kiezen of je thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum wilt bevallen. Al deze plekken zijn veilig.

  https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/185/voorbereiding-op-de-bevalling/

  Pijnbehandeling

  Je lichaam reageert meteen op bevallingspijn door zelf pijnstillers (endorfines) aan te maken zodat je minder pijn voelt. Angst of spanning belemmert de aanmaak van endorfines. Daarom is het belangrijk zo ontspannen en comfortabel mogelijk te zijn tijdens je bevalling. Maar wil je bevallen met pijnstilling, dan kun je kiezen uit pijnstillingsmethoden zonder en met medicijnen.

  https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/187/bevallingspijn/

  Wist je dat je minder pijn hebt als je regelmatig van houding wisselt tijdens de bevalling? Ook duurt de bevalling korter. Zelf bepalen: Het is jouw bevalling, dus jij bepaalt in welke houding je bevalt. Wissel wel een aantal houdingen tijdens de bevalling af. Probeer uit wat voor jou het beste voelt!

  https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/186/bevallingshoudingen/

  Heb je vragen , stel ze gerust op je controle. We plannen tussen de 32-36 weken een afspraak om het over jou bevalling te hebben. Je geboortewensen mag je op papier zetten dan kunnen we die samen bespreken.

  Je verloskundige

  Karin, Sabrina en Joyce

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard