1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Voeding voor de baby

  Gepubliceerd op: 12-9-2020Bewerkt op: 3-28-2024
  Verloskundigen Praktijk Voorburg Gepubliceerd op: 12-9-2020Bewerkt op: 3-28-2024
  Geschreven door: Verloskundigen Praktijk Voorburg
  De keuze voor borstvoeding of kunstvoeding

  De keuze voor de voeding van je baby is belangrijk. Lees hoe je je kunt voorbereiden en hoe je je kind kunt voeden. De leaflet is ontwikkeld en uitgegeven door de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV) verloskundigen in samenwerking met lactatiekundigen.

  Klik hier om de leaflet de lezen.

  Tijdens de zwangerschap maken jullie een keuze voor borst- of flesvoeding. Misschien staat deze keuze al langere tijd vast of gaan jullie je nu pas verdiepen hierin. Als jullie hier nog niet zo veel over weten is ons advies om hier veel over te lezen en om een borstvoedingscursus te volgen. Op deze manier kunnen je een weloverwogen keuze maken die bij jou past.

  Wij stimuleren het geven van borstvoeding, maar accepteren ook de keuze voor het geven van flesvoeding.

  Borstvoeding

  Het is wetenschappelijk bewezen dat het geven van borstvoeding het beste is voor de baby en veel voordelen heeft. Wij vinden echter ook dat borstvoeding niet ten koste van alles moet gaan.

  Het geven van borstvoeding, vooral tot minimaal 6 maanden na de geboorte, geeft veel gezondheidsvoordelen voor jullie pasgeboren baby. Moedermelk bevat alle waardevolle voedingsstoffen die in de eerste 6 maanden nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van een kind. Doordat moedermelk veel afweerstoffen bevat, beschermt het tegen veel ziekten en allergiën, waardoor de kans op het krijgen hiervan verkleind wordt. Vooral het colostrum (de melk van de eerste dagen) bevat grote hoeveelheden afweerstoffen voor de bescherming van ziekten. Daarnaast bevat het veel eiwitten, die een pasgeboren baby nodig heeft voor energie.

  Hoe langer je in staat bent om borstvoeding te geven, hoe beter. Bij het geven van borstvoeding van minimaal een half jaar is het effect optimaal.

  Flesvoeding

  Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven, is kunstvoeding een goed alternatief. Er is een groot aabod aan kunstvoeding en flesjes. Je kan ons hiervoor altijd om advies vragen. Als je van tevoren al besloten hebt om flesvoeding te gaan geven, zorg dan dat je kunstvoeding en flesjes in huis hebt, voordat je gaat bevallen. Op de verpakking van de kunstvoeding staat hoe je dit moet bereiden. Zorg hierbij voor een goede hygiëne.

  Elke keuze is goed

  Heb je vragen , stel ze gerust op je controle

  Je verloskundige

  Karin ,Sabrina, Joyce en Lynn

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard