1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Centering Pregnancy

  Gepubliceerd op: 1-19-2024Bewerkt op: 1-23-2024
  Verloskundigenpraktijk Weert Gepubliceerd op: 1-19-2024Bewerkt op: 1-23-2024
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Weert
  Informatie over de zwangerschapscontroles

  Hallo zwangere, lieve aanstaande ouders

  Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Super leuk dat jullie onze praktijk gekozen hebben voor het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en de periode daarna! Als je zwanger bent, verandert er veel. Je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert. De zwangerschap is ook een periode waarin je andere keuzes gaat maken, voor jezelf, voor de baby en het gezin. Je loopt daardoor met veel vragen en er is veel om over na te denken. En natuurlijk wil je ook graag weten of je baby goed groeit en gezond is.

  CenteringZwangerschap (CenteringPregnancy) is een programma dat de medische controles combineert met alle informatie rondom zwangerschap, bevalling en babytijd. Daarnaast kun je al je vragen stellen en ervaringen delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

  In het kort:

  • Verloskundige zorg in een groep met zwangeren die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend
  • 17 uur méér zorg dan bij individuele verloskundige zorg
  • Meer onderwerpen bespreken en er dieper op ingaan
  • Ervaringen delen en van elkaar leren
  • Individueel contact met de verloskundige voor controle
  • 9 bijeenkomsten van 2 uur i.p.v. controles van 15 minuten, en een bijeenkomst na de bevalling

  Actieve betrokkenheid bij de zorg

  Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby. Je leert je bloeddruk meten en meet en weegt jezelf bij aanvang van de bijeenkomsten. Je houdt je eigen zwangerschapskaart bij en volgt hiermee je gezondheid.

  Elkaar steunen en kennis uitwisselen

  In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen en elkaar kunt steunen.

  Vaste dag en tijdstip

  De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle. De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle.

  Beter contact met je verloskundige

  Je hebt langer contact met de verloskundige dan tijdens de een-op-een controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.

  Betere uitkomsten van de zwangerschap

  Uit onderzoek in Amerika blijkt dat CenteringZorg betere uitkomsten geeft. Ook in Nederland zijn de uitkomsten van de zwangerschap beter. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen deze manier van zorg heel fijn vinden. Degene die CenteringZorg bedacht, ontving hiervoor al meerdere prijzen.

  Praktische informatie

  De eerste twee controles en de medisch noodzakelijke echo’s zijn individueel. De Centering bijeenkomsten vinden steeds op dezelfde dag en het zelfde tijdstip plaats. Afhankelijk van je zwangerschapstermijn plaatsen we je in een groep die hier het beste bij aansluit. Je krijgt bij de eerste controle een informatiebrief met alle data erin. Op deze manier kun je ook op je werk alvast deze data communiceren. Je hebt namelijk recht om vrij te krijgen voor deze bijeenkomsten. Een brief voor de werkgever kunnen we ook altijd opstellen indien gewenst.

  We zien jullie graag bij de eerste controle. We bespreken dan eventuele vragen over Centering,

  Lieve groetjes, Sonja, Emmely, Miranda, Janne en Meike

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard