1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Eerste Kenningsmaking

  Gepubliceerd op: 3-26-2021Bewerkt op: 10-10-2023
  Verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer en Bollenstreek Gepubliceerd op: 3-26-2021Bewerkt op: 10-10-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer en Bollenstreek
  Belangrijke informatie voor je eerste afspraken bij de verloskundige.

  Van harte welkom bij onze praktijk!

  (Click here for English)

  Misschien heb je er al lange tijd naar uit gekeken, misschien is het idee dat je zwanger bent nog even wennen voor je. Er breekt een nieuwe en spannende tijd aan waarin veel dingen op jou en je partner af gaan komen en er veel zal gaan veranderen. Als verloskundigen zullen we je begeleiden in dit proces.

  Tijdens onze eerste kennismakingsgesprekken willen we heel uitgebreid je gezondheid met je doornemen. Daarnaast willen we je over een heel aantal dingen adviseren betreffend je gezondheid. Neem voordat je komt alvast een kijkje op Zwangerwijzer. Hier kun je alvast goede informatie vinden over gezond zwanger worden en zwanger zijn en een vragenlijst invullen. Als je deze vragenlijst ingevuld meeneemt naar het spreekuur, kunnen we hem samen met jullie doornemen.

  Ook vanuit de rijksoverheid helpen ze jullie door een overzicht te bieden over alles wat er geregeld moet worden als je zwanger wilt worden of als je net zwanger bent. Kijk hier voor meer informatie.

  Een belangrijk onderdeel wat we ook met je willen bespreken, zijn de testen die je vroeg in de zwangerschap kunt laten doen om te kijken naar de gezondheid van jullie kindje (de prenatale screening). De verloskundige zal vragen of jullie informatie wensen te krijgen over deze onderzoeken. Als voorbereiding op het eerste consult vragen we jullie te kijken naar de website Screeningen tijdens de zwangerschap. Dit is een website om jullie informatie te geven over de onderzoeken die er zijn voor een aantal aangeboren aandoeningen die voor kunnen komen bij een kindje. Op deze website vind je ook een keuzehulp die je kan helpen bij het maken van de beste keuze. 

  Het counselingsgesprek heeft twee doelen: informatie-uitwisselen en hulp bieden bij de beslissing wel of niet prenatale screening op aangeboren aandoeningen en afwijkingen uit te laten voeren. Ook op onze website kun je uitgebreide informatie vinden over de testen. Het is goed om je voorafgaand aan de intake alvast even goed in te lezen over deze testen:

  Verder is het fijn als je je wilt aanmelden bij het Zwangerenportaal. Je zult meteen na je aanmelding bij je verloskundige en uitnodiging krijgen van het Zwangerenportaal om een inlog aan te maken. Dit account zal dan meteen actief zijn:

  • Het is een patiëntenportaal waar je in een veilige omgeving je eigen dossier kunt inzien en je verloskundige informatie met je kan delen.
  • Je kunt eenvoudig op afstand met je zorgverlener communiceren via het videoconsult of de 1-op-1 chat.
  • Je ontvangt wekelijks informatie over de zwangerschaps- of babyweek waarin jij je bevindt. Je verloskundige geeft hier praktijkgebonden informatie, die speciaal voor jullie van belang is.
  • Staat er een afspraak bij je verloskundige op de planning? Dan ontvang je via zwangerenportaal.nl een afspraakherinnering.

  Als laatste gaan we je ook heel veel praktisch tips en adviezen geven. Je krijgt daarbij een lijstje met alles wat er de komende tijd geregeld mag gaan worden.

  Kortom, een leuke uitgebreide kennismaking. Bij dringende vragen mag je ons altijd eerder bellen of e-mailen. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen bij spoedvragen op telefoonnummer 06-22797502.


  Tot gauw bij ons op de praktijk,

  Hartelijke groet, de Verloskundigen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard