Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Welkom bij Verloskundigen LEV!

Verloskundigen LEV

, 17 May 2021 20:04Laatste update op: 26 May 2021 15:50

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Van harte welkom bij Verloskundigen LEV.  Je zwangerschap en het krijgen van een kindje is een bijzondere en soms ook spannende periode. Jullie staan aan het begin van een nieuwe fase in jullie leven waarbij wij jullie graag persoonlijke begeleiding bieden. We vinden het belangrijk om zorg te bieden met veel tijd, rust en aandacht zodat jullie met vertrouwen in deze fase kunnen staan. Zojuist hebben we elkaar telefonisch gesproken om informatie te delen en hebben we de eerste twee afspraken ingepland. Hieronder vinden jullie nog wat informatie op een rij.

Zwangerenportaal

Bedankt voor je inschrijving bij zwangerenportaal. Via zwangerenportaal.nl kan je de volgende zaken, op een beveiligde manier inzien/ontvangen:

 • Jouw dossier
 • Jouw afspraken
 • Echofoto's
 • Gedeelde documenten vanuit onze praktijk
 • Weekelijkse updates van jouw zwangerschap
 • Actuele informatie en praktijknieuwtjes

Vroege echo

De eerste echo staat gepland en vind je in jouw afspraken op zwangerenportaal. Bij deze echo ontmoet je Ilja, een van de verloskundigen van LEV. Zij zal kennis met jullie maken en de eerste echo maken. Met deze echo controleren wij of het hartje klopt, of de innesteling van de baby goed in de baarmoeder heeft plaatsgevonden en of het eenling- of een meerling zwangerschap betreft. Voor 10 weken zwangerschap maken we deze echo vaginaal om een compleet beeld te verkrijgen. Voor een helder beeld is het fijn als je met een licht gevulde blaas naar de echo komt.

Intake afspraak

Tijdens de intake nemen we ruim de tijd om kennis met elkaar te maken. We bespreken jullie wensen en verwachtingen en maken een persoonlijk zorgpad voor de zwangerschap. In zwangerenportaal kunnen jullie je voorbereiden op de intake door de vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over jullie gezondheid en zorgt dat wij een compleet beeld kunnen verkrijgen van jullie situatie zodat we onze zorg hierop kunnen aanpassen.

(Wanneer het intakegesprek al bij een andere praktijk heeft plaatsgevonden en je overgestapt bent hoef je dit niet te doen)

Om jezelf aan ons te koppelen en de vragenlijst te downloaden, dien je de volgende stappen te doorlopen:

 • Inloggen via www.zwangerenportaal.nl/login
 • Klik op applicatie zwangerenportaal
 • Scrol naar ‘communciatie' en klik op 'gedeelde documenten'
 • Kies Verloskundigen LEV
 • Klik op downloaden intake formulier
 • Vul dit formulier in en sla het op jouw apparaat
 • Kies vervolgens het betreffende formulier en klik op uploaden
 • Wij kunnen dan jouw gegevens inzien en ons voorbereiden op het intake gesprek

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een organisatie die stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpt om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Dit doen ze door urine in te zamelen van zwangere vrouwen waaruit het hCG-hormoon wordt gewonnen. Van dit hormoon kunnen geneesmiddelen worden gemaakt, die deze stellen kunnen helpen om ook zwanger te worden. Mocht je willen helpen, dan kun je je aanmelden voor de 12 weken zwangerschap (hetliefst zo vroeg mogelijk), via www.moedersvoormoeders.nl.

Vitaminen

Foliumzuur of Folaat

Foliumzuur is een belangrijk vitamine voor een gezonde ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby. Als je foliumzuur slikt, heeft je baby minder kans op een ernstige handicap zoals een open ruggetje. We adviseren je iedere dag 0,4 of 0,5 mg foliumzuur te slikken totdat je 10 weken zwanger bent. Ben je nog niet gestart met het slikken van foliumzuur, start hier dan zo snel mogelijk mee.  

Je kunt er ook voor kiezen om direct Folaat te slikken, dit is de actieve vorm van foliumzuur en wordt sneller en makkelijker opgenomen door je lichaam. We adviseren je dan merken zoals Vitals of Vitakruid te gebruiken. 

Vitamine D3 en Omega 3

Naast folaat is het goed om extra vitamine D3 en omega 3 te slikken. Vitamine D3 is goed voor de botontwikkeling en omega 3 goed voor de hersenontwikkeling. Je kunt er ook voor kiezen om multivitaminen voor zwangeren te slikken, hierin zit voldoende folaat, vitamine D3 en omega 3. En daarnaast zitten er nog extra andere vitaminen in. Je kunt ervoor kiezen om merken zoals Vitals of Vitakruid te gebruiken. Hier zit de actieve vorm van vitaminen in. Het is goed om te weten dat dit wel wat duurder is. Veel vrouwen gebruiken daarom Davitamon, wat ook prima is als dit voor jou goed voelt.

Voeding

Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk tijdens je zwangerschap. In het begin van je zwangerschap worden alle belangrijke organen van je kindje aangelegd, dit kost veel energie en daarom zijn voldoende bouwstenen in je voeding van belang. Hierin is het belangrijk om gevarieerd te eten. Zorg dat je veel groente en fruit eet. Daarnaast is het goed om veel onverzadigde vetten tot je te nemen (denk aannoten en zaden).  

Als je zwanger bent zijn de volgendepunten van belang om te minderen of vermijden:

 • Drink niet teveel cafeïne houdende drankenzoals koffie, cola en energydrank.
 • Het advies is om maximaal 1-2 kopjes koffieper dag te drinken.
 • Was rauwe groenten en fruit goed i.v.m.eventuele ziekteverwekkers die hier op kunnen zitten.
 • Eet geen kazen gemaakt van rauwe melk (‘aulait cru’). In rauwe melk kan de listeriabacterie groeien wat bij besmettingschadelijke gevolgen kan hebben voor je baby. Gepasteuriseerde melkproductenkun je zonder risico gebruiken.
 • Eet geen rauw vlees.
 • Eet weinig tot geen lever(producten)tijdens je zwangerschap. In lever zit namelijk veel vitamine A en dit kan bijgrote hoeveelheden onder andere oogproblemen bij je baby veroorzaken.
 • Een dieet volgen gericht op afvallen radenwe af tijdens je zwangerschap omdat hierdoor schadelijke stoffen via je bloedbaan bij je baby terecht kunnen komen.
 • Als je zwanger bent en wilt meedoen met deramadan, bespreek dit dan met ons.
 • Als je geen vlees of vis eet is hetbelangrijk om voldoende vitamine B binnen te krijgen. Dit zit onder andere involkoren producten, aardappelen, peulvruchten, eieren en zuivelproducten.
 • Het kan zijn dat je wat meer honger hebten/of dat je lichaam behoefte heeft aan wat meer eten. Eten voor twee is echter echt niet nodig en kan er voor zorgen dat je veel meer dan gewenst aankomt. Bij een gezond BMI (19 - 25) is ons advies ongeveer 12,5 kilogram aan te komen tijdens je zwangerschap. Bij een laag BMI is het advies ongeveer 12,5 - 16 kilogram aan te komen en bij een hoog BMI (> 25) is het advies ongeveer 5 -9 kilogram aan te komen.

Op voedingscentrum.nl kun jeeen handige app downloaden (zwanger-hap). Deze app vertelt je wat je wel enniet mag eten tijdens een zwangerschap.

Routebeschrijving

Onze locatie bevindt zich aan de Ericssonstraat 2 in het Crown Business Center in Rijen. Als je het terrein opkomt volg dan de bordjes Crown Business Center en zet je google maps uit. Je kunt voor de deur parkeren. Als je het Crown Business Center binnenkomt ga je rechtsaf en kun je met de lift of trap naar de 2e verdieping. Je komt dan bij het Aeroparc Health Center waar wij gevestigd zijn.

Vragen?

Heb je vooraf aan je afspraak nog vragen of maak je je zorgen. Schroom niet en bel ons gerust eventjes. Wij kijken ernaar uit jullie te ontmoeten en jullie te begeleiden in dit bijzondere proces.

Tot snel!

Liefs Ilja en Solange

 • Magazine

 • Mijn week

 • Zoeken

 • Dashboard