Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

De Bevalling

verloskundigenpraktijk Aan het Spaarne

, 9 maart 2021 16:22Laatste update op: 7 november 2021 14:25

Voorbereiding op de bevalling

De periode dat je mag gaan bevallen komt er bijna aan, we bespreken graag wat jouw wensen zijn voor de bevalling maar ook wanneer je ons het beste kunt bellen als de bevalling begint. Als je bij de gynaecoloog gaat bevallen zal je dit in het ziekenuis bespreken. Ga je bij ons bevallen dan zullen wij het in de 35ste week en 37ste week op het spreekuur over de bevalling hebben.

Bij deze afspraak zullen we, zoals altijd je bloeddruk te meten, het hartje te luisteren. Daarnaast controleren we met de echo de ligging van je kindje (als je recent nog een echo hebt gehad, is dit niet nodig). Bij deze echo (rond 35 weken) kijken we alleen naar de ligging, we zullen het kindje niet opmeten of verder nakijken.

Het bekijken van de online versie van onze voorlichtingsavond kan een fijne voorbereiding op je bevalling zijn.

Als je een bevalplan hebt geschreven is het fijn als je deze voor de afspraak rond 37 weken naar ons mailt. Een bevalplan is niet verplicht/noodzakelijk, het kan je helpen bij de voorbereiding, maar het is ook absoluut prima als je geen bevalplan maakt.

De belfolder met instructies wanneer te bellen vind je hier of de engelstalige versie. Een papieren versie van de folder zullen we komende afspraak meegeven en met je doornemen.

We zien en spreken jullie snel!

Het team van Verloskundigen aan het Spaarne

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard