1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Praktische zaken

  Gepubliceerd op: 6-28-2023Bewerkt op: 6-28-2023
  Viamama Verloskunde Gepubliceerd op: 6-28-2023Bewerkt op: 6-28-2023
  Geschreven door: Viamama Verloskunde
  In dit bericht wil ik je wat informatie geven om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

  Beste zwangere,

  Hopelijk kom je de dagen een beetje door ondanks de klachten die vaak echt vervelend zijn in deze fase, zoals misselijkheid en extreme moeheid. Eet vooral waar je zin in hebt en zo gezond mogelijk en slaap zoveel mogelijk.

  Als het goed is heb je binnenkort je eerste echo gepland bij ons in de praktijk. De eerste echo zal plaatsvinden tussen 7 en 8 weken van je zwangerschap. Alle zwangerschapsecho's worden gemaakt door Echo Eindhoven. Zij hebben de beste apparatuur en kwalitatief de beste opgeleide echoscopisten waardoor ik al jarenlang met hen samenwerk.

  De echoscopist zal het onderzoek uitvoeren. Indien er bijzonderheden worden gezien wordt dit direct aan mij gemeld. Het is mijn taak als verloskundige om extra onderzoek in te zetten wanneer dit nodig is. Dat bespreek ik dan uiteraard altijd met je.

  Wanneer de eerste echo dus goed is, duurt het nog 1 a 2 weken voordat ik jou en je partner voor het eerst zie bij mij in de praktijk. Ik zie je tussen 9 en 11 weken van je zwangerschap. Tijdens deze eerste controle zal ik je uitleg geven over wat je van mij kunt verwachten. Daarnaast wil ik meer weten over je algehele gezondheid, je bloedddruk meten en indien mogelijk kan ik luisteren naar het hartje van de baby.

  Kortom, spannende weken voor je waarin de eerste onderzoeken gaan plaatsvinden. Indien je vragen hebt mag je me altijd bellen tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks tussen 17:00-18:00 op 06-16165026.

  Veel succes en ik zie je gauw!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard