1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Geboorteplan

  Gepubliceerd op: 5-21-2021Bewerkt op: 6-28-2023
  Viamama Verloskunde Gepubliceerd op: 5-21-2021Bewerkt op: 6-28-2023
  Geschreven door: Viamama Verloskunde
  Moet je een geboorteplan maken?

  Hallo,

  Even een berichtje van mij weer. Je bent namelijk bijna 30 weken zwanger en je gaat vast nadenken over je aanstaande bevalling.

  Heb je een geboorteplan nodig? Je hoort hier waarschijnlijk veel over van vrienden die ook een kindje verwachten of je leest erover op internet. Is het nodig? Nee hoor, alleen wanneer je er prettig bij voelt.

  Ik vind het woord geboorteplan niet sterk. Je kunt geen plan hebben over je bevalling, enkel wat wensen. En de wensen die jij en je partner vaak hebben zijn dezelfde als die van ons als zorgverleners: een rustige, natuurlijke bevalling.

  Daarom zal ik rond de 35e week van je zwangerschap hier wat verder op ingaan met je. Eerst krijg je nog een liggingsecho rond 34 weken van je zwangerschap. Wanneer we dan zeker weten dat het hoofdje beneden ligt gaan we over je bevalling praten: bij welke tekenen moet je me bellen en welke specifieke wensen heb jij nog, of je partner, die je graag met me wilt bespreken.

  Omdat ik als solist werk zie ik je meer dan 8-9 keer in je zwangerschap. Dat geeft mij, en jullie, de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. Maar mocht je bijvoorbeeld begeleid worden in het ziekenhuis of de bevalling moet ingeleid worden (medische bevalling) dan weet je vaak niet welke zorgverlener jouw bevalling begeleidtt. Dit kan onzekerheid geven. Om dan geboortewensen op papier te zetten kan iets helpen aan deze onzekerheid. Wellicht geeft je dat wat rust.

  Wil je een voorbeeld hebben van geboortewensen op papier , zie deze link. Ik zie je snel!

  Geboorteplan

  Fijne dag!

  Marjolein Maas Verloskundige

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard