1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Verloskundigenpraktijk Catharina Schrader

  Gepubliceerd op: 8 april 2020 18:31Bewerkt op: 18 januari 2023 10:36
  Verloskundigen praktijk Catharina Schrader Gepubliceerd op: 8 april 2020 18:31Bewerkt op: 18 januari 2023 10:36
  Geschreven door: Verloskundigen praktijk Catharina Schrader

  We zien je graag voor de intake op onze praktijk

  Tijdens de intake maak je kennis met ons en onze praktijk en stellen we je onder meer vragen over je eigen gezondheid, die van je partner, die van familieleden en over eventuele eerdere zwangerschappen. Tijdens deze afspraak wordt meestal ook een echo gemaakt. Je dient hiervoor met een volle blaas te komen. Je mag een uur van te voren 2 glazen water drinken en niet meer naar het toilet. Als je nog geen foliumzuur slikt is het verstandig om daar vanaf nu mee te beginnen. Dit is verkrijgbaar bij de drogist in de vorm van een multivitamine of in combinatie met vitamine D. Wij verzoeken je om bij de 1e afspraak je identiteitsbewijs mee te nemen (ID-kaart, paspoort, rijbewijs).

  Klik HIER voor meer informatie op onze website over de eerste afspraak. Ook is het makkelijk om de vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl in te vullen en mee te nemen bij de eerste controle.

  Wil je individuele controles of controles in groepsverband?

  Binnen onze praktijk bestaat de mogelijkheid voor individuele controles maar ook in groepsverband. Dit heet centering pregnancy. Klik HIER voor meer informatie op onze website over centering pregnancy. Zou je deze informatie door willen nemen? Wij vragen je tijdens de intake of je hieraan deel wilt nemen. Ook zou je een kijkje kunnen nemen op de volgende website: samenweetjemeer

  Wat is een 13 weken echo of NIPT?

  Tevens willen we je vragen om de informatie betreffende de prenatale screening (13 weken echo en de 20 weken echo en NIPT) door te lezen. In de zwangerschap is het mogelijk om je ongeboren kind te laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen, zoals down-, edwards- of patausyndroom, een open rug of een hartafwijking. Dit heet prenatale screening. Je kunt kiezen voor drie onderzoeken:

  • de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom (NIPT).
  • of de 13 weken echo en de 20 wekenecho, beide zijn onderzoeken naar lichamelijke afwijkingen.

  Je bepaalt zelf of je deze onderzoeken wilt laten doen. Meer informatie kun je vinden op www.pns.nl. Als je gebruik wilt maken van prenatale screening of meer informatie hierover wenst, dan krijg je een afspraak voor een zogenaamd “counselingsgesprek”. In onderstaande linken zijn animatievideo's beschikbaar over de NIPT (duur 2 min) en de 13-weken echo en 20- weken echo (duur 2 min) https://www.pns.nl/screening-op-down-edwards-en-patausyndroom/video-nipt

  https://www.pns.nl/video-13-wekenecho-20-wekenecho

  Andere vrouwen helpen die een kinderwens hebben?

  Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Door mee te doen aan Moeders voor Moeders help je andere vrouwen die ook kinderwens hebben, maar moeilijk zwanger kunnen worden.

  Klik HIER voor meer informatie op onze website.

  Zou je mee willen doen aan de PRIDE Study?

  Wij willen je graag wijzen op de PRIDE Study. Dit is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen in heel Nederland, met als belangrijkste doel om meer kennis te krijgen over aandoeningen en ziekten bij moeder en kind die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.pridestudy.nl.

  Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze website www.verloskundigen-dokkum.nl.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard