1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babymassage & Draagwandeling

  Gepubliceerd op: 6-14-2023Bewerkt op: 6-14-2023
  House of Birth (oud) Gepubliceerd op: 6-14-2023Bewerkt op: 6-14-2023
  Geschreven door: House of Birth (oud)
  Nóg meer verbinden met je baby!

  Lieve vrouwen,

  In de maand juni hebben we nog een aantal events gepland waarbij je nog meer kunt verbinden met je baby en met andere mama's.

  Op zaterdag 24 juni start de 4-weekse cursus babymassage onder begeleiding van Elizabeth van Driel.

  Daarnaast staat er op vrijdag 30 juni een draagwandeling gepland, we wandelen een heerlijk rondje langs de Maas en delen we onze ervaringen over het (beginnende) moederschap.

  In deze e-mail vind je uitgebreide informatie over beide events en kun je je aanmelden via bijgevoegde link.

  We kijken ernaar uit jullie weer te zien!

  - Babymassage -

  In je buik groeit een kindje of misschien is jouw kindje zijn of haar reis hier op aarde nog maar net begonnen.

  Verplaats je aandacht eens naar je baarmoeder en stel je voor.....

  Je kindje trappelt er in het zoete, warme water, voelt de begrenzing van jouw stevige buikwand, het voelt veilig, zorgeloos en windstil. Het licht is er zachtroze en de geluiden, mama’s stem klinken aangenaam zacht. Geen zorgen over eten. Er is altijd toevoer. Je kindje kent geen kou. De aanrakingen van het water zijn zacht, omhullend en rond. Er is alleen het hier en nu. Het ritme van wakker zijn, gevoed worden of slapen gaat vanzelf. Je baby wordt gewiegd door jouw bewegingen. Er is het geruststellende ritme van jouw hartslag, je ademhaling.

  En dan word je kindje geboren. Het grote avontuur op onze aarde begint. Je helpt hem liefdevol de overgang naar de grotemensenwereld zo goed mogelijk te maken met jouw geruststellende handelingen; door het te wiegen, te strelen, te troosten, te voeden, jouw geur. Huid op huid contact, waardoor jouw warmte en jouw ritme van ademen voelbaar is, je hartslag hoorbaar, je vertrouwde geur nabij. Je gaat samen in een warm bad, wat hem zal doen herinneren aan de tijd in je buik. Je stelt alles in het werk de overgang zo veilig en vertrouwd mogelijk te laten verlopen. Er is niets belangrijker dan je als kind geborgen, veilig en welkom te voelen: de basis voor een goede hechting.

  Je kunt je voorstellen wat een waardevolle toevoeging babymassage kan zijn om je kindje te helpen landen en aarden, om de vaak harde, stormachtige overgang, die de geboorte veroorzaakt, te verwerken en te laten voelen dat het vol vertrouwen een mooie toekomst tegemoet kan gaan.

  Nu bij House of Birth: een cursus babymassage voor alle ouders/verzorgers en hun kindjes in de leeftijd van 6 weken tot ongeveer 7 maanden.

  In de cursus is er ruimte voor ...

  Verbinding met elkaar en het uitwisselen van ervaringen, natuurlijk met een kopje thee, doornemen van de theorie, gezamenlijk een ontspanningsoefening doen, demonstratie van de massagetechnieken, het zelf ervaren van het effect van de massagetechnieken door te oefenen op elkaar ( arm, rug), masseren van je kindje.

  Na de vier lessen kun je de technieken vanuit de beste intentie en met een gerust hart toepassen op je kindje.

  Je kunt je hier aanmelden

  - Draagwandeling -

  Wandel je met ons mee?

  Je kindje dichtbij je dragen, fijn voor jou en voor je kindje.

  Dragen heeft vele voordelen. Je kindje dichtbij je dragen stimuleert de aanmaak van het oxytocine hormoon, hierdoor bevordert het de hechting tussen moeder en kind én heeft het een positief effect op de borstvoeding. Ook geeft het een gevoel van geborgenheid, net als in de baarmoeder.

  Baby's die regelmatig worden gedragen hebben minder stress, waardoor zij minder huilen, ook kan het helpen bij krampjes en reflux klachten. Door de verticale houding ontwikkelt je kindje sterke nekspieren, een goede hand-oog coördinatie en hoe fijn is het, dat je kindje veel mee krijgt van de omgeving waar jullie je in bevinden.

  Doordat je je kindje bij je draagt, zul je als ouder sneller signalen van je kindje herkennen en kun je hier direct op reageren. Dit samenspel zorgt voor meer zelfvertrouwen voor jullie beide.

  Tijdens onze draagwandelingen nodigen we je uit om samen met andere ouders een wandeling te maken langs de Maas en door onze mooie buurt.

  Praktische informatie:

  • 10:00u: Welkom op de Dillenburgstraat 11b
  • 10:30u: Start wandeling
  • 11:30u: Terug op locatie

  Natuurlijk ben je ook welkom als je (nog) geen ervaring hebt met dragen, we zullen je helpen met het vinden van de juiste houding voor je kindje. Zorg er dan wel voor dat je lekker op tijd binnen bent!

  Je kunt je hier aanmelden

  Warme groet,

  Team House of Birth

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard