1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De Bevalling

  Gepubliceerd op: 3-14-2023Bewerkt op: 3-14-2023
  Verloskundigenpraktijk Venlo-Blerick Gepubliceerd op: 3-14-2023Bewerkt op: 3-14-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Venlo-Blerick
  Info over de bevalling; zoals de voorbereiding, de belinstructies en de benodigdheden

  De bevalling is een hele bijzondere en ook spannende gebeurtenis in je leven. Het maakt niet uit of het nu je eerste kindje is, of dat je al vaker bevallen bent. Iedere bevalling is een uniek en niet te voorspellen hoe het gaat verlopen. Samenwerking tussen moeder en baby met steun van je partner, moeder of vriendin en de verloskundige afgestemd op wat je nodig hebt is heel belangrijk.

  Wij begeleiden de zwangerschap en bevalling als je zwangerschap zonder complicaties verloopt. Verschillende houdingen tijdens de bevalling hebben een positief effect en geeft je ruimte om te ontdekken wat je uiteindelijk fijn vindt. We begeleiden veel badbevallingen in onze praktijk. De warmte van het water draagt bij aan ontspanning wat een positief effect heeft op het natuurlijk verloop.

  In de meeste gevallen is er een keuze waar je wilt bevallen. Soms bestaat er medisch advies om in het ziekenhuis te bevallen als er medische complicaties te verwachten zijn. Dan kan het zijn dat de gynaecoloog een gedeelte van de zwangerschap en bevalling zal begeleiden. Ook dan kun je aangeven wat je wel en niet fijn vindt. Belangrijk is dat jij je op je gemak voelt op de plek waar je gaat bevallen. Hierin geven we graag advies en bekijken we wat je van ons nodig hebt.

  Wij merken dat veel mensen het prettig vinden hun wensen ten aanzien van de bevalling op papier te zetten. Een handig hulpmiddel hierbij is het geboorteplan. Een voorbeeld en een invulexemplaar zijn te bekijken en te printen op: www.knov.nl.

  Veel info over de bevalling (wanneer moet je bellen en wat heb je nodig voor de bevalling?) is ook te vinden op onze website https://verloskundigenvenlo-blerick.nl/geboortezorg/bevalling/ . Op https://deverloskundige.nl/bevalling vind je veel info over o.a. het geboorteplan, de bevalhoudingen en pijnbehandeling

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard