1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De kraamtijd is voorbij...

  Gepubliceerd op: 7-1-2021Bewerkt op: 7-1-2021
  Verloskundig Centrum Meno Gepubliceerd op: 7-1-2021Bewerkt op: 7-1-2021
  Geschreven door: Verloskundig Centrum Meno
  Tot zes weken na de bevalling zijn wij nog je aanspreekpunt voor vragen rondom het herstel na de bevalling. Je mag als je dat wilt, ook op nacontrole komen. Hierna sluiten wij je dossier en nemen andere zorgverleners die taak over.

  Na zes weken is je kraamtijd voorbij. Wel heb je nog een aantal weken verlof, gelukkig! Veel vrouwen zijn zo goed als hersteld van de bevalling, maar soms heb je toch nog wat klachten. Dat is normaal, neem vooral de tijd voor je herstel als dat nodig is. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen voor advies!

  Er zijn wat laatste adviezen die we je mee willen geven.

  Nacontrole

  Zes tot acht weken na de bevalling mag je bij ons op nacontrole komen. Als je dit wilt, bel ons dan voor een afspraak. Dit is niet verplicht.

  • Gaat alles goed en heb je er geen behoefte aan? Geen probleem.
  • Gaat alles goed, maar heb je vragen? Wees welkom!
  • Gaat alles goed, kom je vooral even je kindje showen? Leuk!
  • Heb je lichamelijke klachten? Bel voor een afspraak!
  • Zit je niet lekker in je vel? Dan willen wij heel graag dat je langskomt.

  Bekkenbodem

  Als het goed is, ben je al begonnen met het trainen van je bekkenbodemspieren. Verderop in deze babymail lees je over de Bekkenbodemcheck. Hiermee kun je controleren of je bekkenbodem voldoende hersteld is, of dat het raadzaam is om contact op te nemen met een bekkentherapeut.

  Bloedverlies

  Zes weken na de bevalling zou het bloedverlies zo goed als gestopt moeten zijn. Mogelijk heb je ook al een menstruatie gehad. Verlies je nog steeds bloed? Bel ons dan.

  Anticonceptie

  Twee weken voor je eerste menstruatie, ben je weer vruchtbaar. Denk daarom op tijd aan het gebruik van anticonceptie. Je kunt hiervoor contact opnemen met de huisarts

  Relatie

  Zodra je ouders wordt, verandert je relatie. Naast geliefden, zijn jullie ineens ook vader en moeder. Je hebt andere verantwoordelijkheden en mogelijk ook slaapgebrek, waardoor je humeur er niet altijd beter op wordt. Veel ouders merken dat communicatie in de relatie niet altijd even makkelijk meer loopt en hebben ze verschillende opvattingen over hoe jullie je kind opvoeden. Ons advies is daarom ook om tijd voor elkaar te nemen. Vraag regelmatig, bijvoorbeeld eens per maand of per week, iemand om op te passen op jullie kind(eren) en ga samen even het huis uit. Dat kan een wandeling zijn, uit eten, de bioscoop of iets anders. Zo blijf je makkelijker met elkaar in gesprek en kunnen jullie thuis als één team de opvoeding weer oppakken.

  Nieuwe kinderwens

  Mogelijk krijgen jullie in de toekomst weer een kinderwens. Er zijn dan een aantal dingen om aan te denken vóór je zwanger wordt:

  • Gebruik foliumzuur, start minimaal 1 maand voor je stopt met anticonceptie
  • Zit je lekker in je vel? Zowel lichamelijk, als psychisch is het beter om 'fit' aan een nieuwe zwangerschap te beginnen.
  • Bel ons eventueel voor advies. Wellicht heb je vragen over je vorige zwangerschap of bevalling, wil je weten wat je te wachten staat in de volgende zwangerschap of bevalling, of wil je advies over het zwanger worden. Wij zijn er om je vragen te beantwoorden.

  Ben je tevreden over onze zorg?

  Als verloskundigen willen wij graag persoonlijke en deskundige zorg van kwaliteit bieden. Daar doen wij veel aan, zoals het volgen van nascholingen en het actief deelnemen in het Netwerk Geboortezorg Rivierenland. Hiermee houden wij ons kennis en vaardigheden op peil en voldoen wij aan de eisen van het Kwaliteitsregister voor verloskundigen. Maar wij horen ook graag jouw mening over onze zorg. Door jouw mening aan ons te laten weten, help je ons de geboden zorg zo passend en persoonlijk mogelijk te houden.

  Zijn er dingen waar je minder tevreden over bent, of die beter hadden gekund? Bel of mail ons dan. Wij bespreken dit graag met je.

  Mocht je hierna nog een klacht over ons willen indienen, dan bieden wij een klachtenprocedure.

  Als je tevreden over onze zorg bent, mag je ons dit natuurlijk ook altijd laten weten! Via telefoon of e-mail, maar ook door middel van een review op bijvoorbeeld Google of Zorgkaart Nederland.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard