1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  TV productiehuis Witte Geit werkt aan een nieuwe documentaireserie voor NPO1, KRO-NCRV. Hierbij een oproepje namens de makers.

  Gepubliceerd op: 11-22-2023Bewerkt op: 11-22-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-22-2023Bewerkt op: 11-22-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Deze serie gaat over misschien wel het grootste, meest emotionele life event dat er is: de bevalling. In deze documentaireserie volgen we stellen die op hun eigen manier naar deze mythische gebeurtenis toewerken. We stappen in op het moment dat ze aan een zwangerschapscursus beginnen, en volgen het hele traject tot aan met de bevalling.

  Onze vraag

  Wij zijn nog op zoek naar stellen (met als voorkeur uit de regio's Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Almere) die voor het eerst in 2024 een kindje krijgen en die het avontuur met ons aan durven te gaan. Vinden jullie het leuk om hierover na te denken? We lichten de documentaire graag verder toe indien er interesse is. Je kunt mailen naar zwangeranno24@wittegeit.tv

  Waarom een programma over de bevalling?

  Het eerste waar mensen vaak aan denken bij een bevalling, is dat het pijnlijk is, soms zelfs traumatisch, en het roept een gevoel van angst op. In deze serie laten we zien hoe bijzonder en mooi het kan zijn, en zijn de ogen niet alleen op de vrouw gericht, maar ook op de bevallingspartner. We leren door de ogen van verschillende stellen wat er in de maanden voor de bevalling allemaal bij komt kijken en voor welke keuzes ze komen te staan. Denk aan de echo’s, een bevalplan opstellen, wel of geen pijnbestrijding, gaat er een doula mee enzovoort.

  Hiermee hopen we een integer en realistisch beeld neer te zetten en een intiem inkijkje te geven in iets waar we bijna allemaal mee te maken krijgen, maar eigenlijk maar weinig beeld bij hebben.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard